Ana Sayfa Bölge, Gündem 5 Temmuz 2021

MARAŞ CADDESİ TRAFİĞE KAPANACAK

ORTAHİSAR Belediye Başkanı Ahmet Metin  Genç: “Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması şehrimizin ve STKların yıllardır beklediği bir çalışmaydı dedi.

Kahramanmaraş caddesinin trafiğe kapatılmasının bir günlük çalışma sonucu alınan bir karar olmadığını anlatan Başkan Genç, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ortahisar Belediyesi’nin kurucu belediye başkanı olarak göreve geldikten hemen sonra 3 Kasım 2014 tarihinde sivil toplum örgütlerimizle birlikte yaptığımız görüşmelerde Maraş Caddesi’nin bir kısmının trafiğe tamamen kapatılmasıyla ilgili ortak bir görüşe varmıştık. Bu konuyu çok uzun zamandan beri gündem yapıyoruz. Bu tarihten sonra da bu konu üzerinde hem kent paydaşlarımızla ,ulaşım konusuyla ilgili STK’larımızla toplantılarımız devam etti. Konuyla ilgili bölge esnafıyla da görüştük. Bütün bu toplantı ve görüşmelerimizde buranın yayalaştırılması görüşü her zaman ağırlık kazandı. Kent paydaşlarımızın ortak görüşü olan bu kararın Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu tarafından yerine getirilmesi bizleri son derece memnun etmiştir. Meydan Parkı’ndan başlayarak batıya doğru Maraş’ın 400 metrelik kısmı trafiğe kapatılacak. Maraş’ın trafiğe kapatılması kentimizin yıllardır beklediği bir karardı. Şehrimizi ilgilendiren bütün konularda istişareye önem veren, kent hassasiyetlerini dikkate alan Başkanımıza teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Maraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması projesinin seçim kitapçığında yer aldığını belirten Başkan Genç, “İnsan sirkülasyonunun çok yoğun olduğu, şehrimizin en merkezi yerinde bulunan, adeta ilçemizle özdeşmiş olan Meydan bölgesi ve çevresinin tıpkı Uzun Sokak gibi tamamen yayalaştırılmasının çok önemli olduğunu düşünüyorum. Uzun Sokağı’n yayalaştırılmasından sonra durumdan herkesin ne kadar memnun olduğunu ve yapılan uygulamanın ne kadar yerinde bir uygulama olduğu konusunda bugün herkes hem fikirdir. Büyükşehir Belediye Başkanımızla göreve geldikten sonra Maraş Caddesi’nin yayalaştırılması hususunda 2019 yerel seçimlerinden önce de birçok kez görüş alışverişinde bulunduk. Seçim kitapçığına da koyulan bir projeydi. Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızın gerek STK’lar gerekse vatandaş nezdinde yaptığı anketlerde yine buranın yayalaştırılmasına yönelik  fikirler ağırlıklı olarak yer aldı. Maraş Caddesi’nde dolmuşlar ve gelişi güzel yol kenarlarına ,hatta engelli yoluna park eden araçlardan kaynaklanan ciddi bir trafik yükü vardı. Dolmuşların, ticari araçların ve sivil araçların kuralsız, nizamsız bir şekilde yolcu indirmesi ve park etmesi sonucu buraya keşmekeş hakimdi. Şimdi bütün bu sorunlar ortadan kalkmış olacak. Dünyada metropol diye tabir edilen bütün büyük şehirlerde kent merkezlerine yayalaştırma hakimdir. Bu durumun şimdi şehrimizde gerçekleştiriliyor olması son derece önemli bir kazanımdır.” ifadelerine yer verdi. Başkan Genç, Gazipaşa Caddesi’nin çift yönlü olarak trafiğe açılmasının ulaşım sirkülasyonu açısından çok doğru bir karar olduğunu belirterek, “Burada acil durumlar için, akşam ve sabah arası lojistik için alan oluşturulacak. Bu anlamda Gazipaşa Caddesinin çift yönlü olarak trafiğe açılması bölge esnafımızın ve sakinlerinin lojistiğini sağlaması açısından da yerinde bir karar.” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil