Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Temmuz 2021

KANADA’NIN KARANLIK TARİHİ …

Kanada’da  yatılı kilise okullarının bahçelerinde cansız beden kalıntısının olduğu yeni çocuk mezarları bulundu.

Yetkililer, bölgede bulunan mezarların tarihin kara bir sayfası olduğunu söylerken  Kanada tarihinin en büyük çocuk istismarı olarak kabul edildiğini belirttiler .Bahsi geçen Yatılı Kilise Okullarının ilki, 1880’lerin başında açıldı ve sonuncusu da 1996 yılında kapatılmıştı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau’nun, “Kanada tarihinin en karanlık bölümlerinden biri” olarak nitelendirdiği eski yatılı kilise okulları uygulaması, son dönemde bahçelerinde bulunan toplu mezarlarla uluslararası kamuoyunun dikkatini çekti.

İlki 1840’ta Katolik Kilisesi tarafından Kanada hükümeti adına açılan ve sonuncusu 1997’de kapatılan toplam 139 yatılı kilise okulu, faaliyette olduğu yıllarda 150 binden fazla yerli çocuğun ailelerinden zorla koparılarak alıkonulduğu yerler oldu.

Beyaz çoğunluğun hakim olduğu topluluklara entegre edilmek için zorla ailelerinden ve kültürlerinden uzaklaştırılan çocukların büyük kısmı kötü muameleye maruz kaldı, cinsel ve fiziksel tacize uğradı, açlık ve soğuğa mahkum edildi.

Katolik aleminin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Kanada’da Katolik Kilisesi’ne ait oluşşarın bahçelerindeki yüzlerce  çocuğun ceset kalıntısının bulunması haberlerini acı içinde takip ettiğini belirtirken malesefki  özür dilemedi

.CTV News’e demeç veren Saskatchewan’daki Egemen Yerli Uluslar Federasyonu Başkanı Bobby Cameron, “Hepimiz acı çekiyoruz ve üzülüyoruz. Bu dünya çapında bir alay konusu. Papa’nın ‘kilisemizin yerli halkına ve öğrencilerine o zamanlardaki davranış şekli için çok üzgünüm, özür dileriz, dua ediyoruz’ demesi bu kadar zor mu?” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

İLK KEZ YAYINLANIYOR !

İLK KEZ YAYINLANIYOR !

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil