Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 9 Temmuz 2021

BAKAN PAKDEMİRLİ; “MARMARA DENİZİ’NDEN ÇIKAN BALIKLARIN YENİLMESİ VE TÜKETİLMESİYLE ALAKALI HERHANGİ BİR PROBLEM YOK”

Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli, Bilecik programı kapsamında Gölpazarı ilçesindeki Taşhan’da düzenlenen sektör buluşması toplantısından önce müsilajla alakalı değerlendirmelerde bulunarak; “Şu an itibarıyla Marmara Denizi’nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesiyle alakalı herhangi bir problem yok.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un liderliğinde güzel bir çalışma yapıldığını belirten Pakdemirli, “Burada bir Müsilaj Komisyonu da kuruldu Meclis’te. Bununla alakalı da önümüzdeki hafta Bakanlığımızdan bir Bakan Yardımcısı ve Genel Müdürümüz özellikle bizimle ilgili olan konularla alakalı bu komisyona sunum yapıyor olacaklar.” ifadelerini kullandı.

Pakdemirli, Marmara’dan avlanan balıkların tüketilip tüketilemeyeceğiyle ilgili gelen sorular üzerine şöyle konuştu:

“Şu an itibarıyla Marmara Denizi’nden çıkan balıkların yenilmesi ve tüketilmesiyle alakalı herhangi bir problem yok. Zaten şuan av yasağının geçerli olduğu bir dönemdeyiz. Bu av yasağı 1 Eylül’e kadar devam ediyor. Bunun haricinde olta balıkçılığına yani kıyı balıkçılığına şu anda Marmara Denizi açık. Buradan tutulan ve avlanan balıklar özellikle tezgâhlarda çok fazla yer almıyor ama yer alsa dahi bunların da yenilmesi ve tüketilmesiyle ilgili herhangi bir problem, herhangi bir bulgumuz şu ana kadar yok”

“AV YASAĞININ DEVAM ETMESİ İLE ALAKALI HENÜZ GEREKSİNİM YOK”

Av yasağının devam etmesi veya Marmara özelinde devam etmesi konusuyla ilgili henüz bir gereksinim duyulmadığını belirten Bakan Pakdemirli; “Bir gereksinim duyacak olursak 1 Eylül tarihi belki biraz daha uzatılabilir ama bir gereksinim duymayacağımızı düşünüyorum. Zaten av yasağı kalktığında 1 Eylül itibarıyla da Marmara’nın da birçok kesiminde büyük gırgır avcılığı yasak. Adalar etrafında yasak. O anlamda herhangi bir problem olmadığını söylemekle beraber şimdilik de av yasağının uzatılacağıyla alakalı, mevsimin uzatılacağıyla alakalı değerlendirmemiz yok. Gerekirse bu değerlendirmeyi yaparız.” dedi.

“TARIM ÜRÜNLERİNİ İŞLENMİŞ GIDA ÜRÜNLERİNE ÇEVİRMEK ÖNEMLİ”

Bakan Pakdemirli daha sonra Gölpazarı Kapalı Pazar Yeri ve Alışveriş Merkezi Temel Atma Töreni’ne katıldı. Pakdemirli burada konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temposuna yetişmeye çalıştıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini milletine adadığını belirten Pakdemirli, “Milletine hizmet götürmeye gayret gösteriyor. Biz de kabine arkadaşları, yol arkadaşları olarak onun temposuna ayak uydurma gayreti içinde oluyoruz. Allah sağlık sıhhat verdiği sürece biz de burada yapmış olduğumuz görevleri hizmet olarak addediyoruz.” diye konuştu.

Gölpazarı’nın tarım ve hayvancılık potansiyeli hakkında bilgi veren Pakdemirli, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bir yerleşim alanının nüfusu kadar küçükbaş hayvan varsa bu yeterli demektir. Küçük başta 20 bin hayvanla Gölpazarı’nın ilerlediğini görüyoruz. Bizim de küçükbaş hayvanları desteklediğimizi biliyorsunuz. Soy kütüğü ve diğer kapsamlarda çok ciddi destekler verdik. Son 3 senede tüm Türkiye’de yüzde 20 civarında küçükbaş hayvan varlığımızda bir artış sağladık. Ayrıca Gölpazarı’nda bir gıda organize sanayi bölgesinin kurulması çok önemli.

Sadece tarım ürünlerini üretmek yetmez. Tarım ürünlerini üretmenin yanında mutlaka bunları işlenmiş gıda ürünlerine çevirmek önemli. Özellikle sebze meyveden başlamak üzere bunların hasadını yaptığımız andan itibaren bozulma başlıyor. Hâlbuki işlendiği zaman diğer saklama koşullarına da konu olabiliyor ve böylelikle de çiftçimizin alın teri yerinde kalıyor.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil