Ana Sayfa Gündem, Politika 10 Temmuz 2021

CHP PARTİ SÖZCÜSÜ ÖZTRAK: ORTADİREK ÇÖKTÜ

CHP’li Öztrak, Erdoğan Şahsım Hükümeti’nin kurulduğu 10 Temmuz 2018’den bu yana enflasyon karnesini değerlendirdi.
Dolar ve Avro kurunun ikiye katlandığını, mutfakların yangın yerine döndüğünü belirten Öztrak, “Erdoğan Şahsım Hükümeti; zam oldu, zulüm oldu, işsizlik oldu, yoksulluk oldu. Milleti perişan etti. Ama kaçtıkları sandık milletin önüne gelecek. Milletimiz o gün, zulüm ile abat olanların dersini bihakkın verecek” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, AK Parti Hükümeti’nin üç yıllık enflasyon karnesini değerlendirdi. Öztrak, açıklamasında şunları ifade etti:

DÖVİZ KURLARI İKİYE KATLANDI
10 Temmuz 2018’de Erdoğan Şahsım Hükümeti işbaşı yaptı. Damat o gün ekonominin başına getirildi. Üç yıl önce dolar kuru 4,54 TL idi; şimdi 8,70 TL. Avro kuru 5,34 TL idi; şimdi 10,29 TL. Merkez Bankası’nın buharlaşan 128 milyar doları ise cabası. “128 Milyar Dolar Nerede?” Hala cevabı yok.

ORTA DİREK ÇÖKTÜ
Erdoğan Şahsım Hükümetinin işbaşı yaptığı günden, bugüne; “köprü geçiş ücreti” yüzde 309, “otomobil” yüzde 236, “bulaşık makinesi” yüzde 192, “televizyon” yüzde 172, “bilgisayar” yüzde 164 zam gördü. Gençlerin yuva kurması çok zorlaştı. Orta direk tamamen çöktü. Erdoğan Şahsım Hükümetinin işbaşı yapmasıyla beraber mutfaklar da yangın yerine döndü. Son üç yılda, kiraz yüzde 125, kayısı yüzde 120, ayçiçek yağı yüzde 118, margarin yüzde 117, şeftali yüzde 112, mercimek yüzde 104 zamlandı. Sofraların bereketi kaçtı.
ZAM OLDU YAĞDI
Bu üç yılda görülmemiş rezaletleri gördük. Suç olmasına rağmen, Bakanlığına dezenfektan satan Bakan gördük. Erdoğan, soruşturma açılması için, kılını kıpırdatmadı. Aksine bu Bakana teşekkür etti. Mafyadan 10 bin dolar rüşvet alan AK Partili siyasetçi hakkında da hiçbir şey yapmadı. Erdoğan Şahsım Hükümeti; zam oldu, zulüm oldu, işsizlik oldu, yoksulluk oldu. Milleti perişan etti.
MİLLETİMİZ SANDIKTA GEREĞİNİ YAPACAK
Ama bu topraklar, “Mazlumun ahı, indirir Şahı” inancına sahiptir. Kaçtıkları sandık milletin önüne gelecek. Milletimiz o gün, zulüm ile abad olanların dersini bihakkın verecek

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil