Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 12 Temmuz 2021

ÇİFTÇİ PES ETMEK ÜZERE…

Tarım ülkesi olan Türkiyede çiftçiler girdi maliyetlerindeki artışın pandemi ile birlikte daha da  artmasının önüne geçemediklerinden geçinebilmek için tarlalarını terk ederek yeni sektörlerlerde yeni iş arayışına giriyorlar

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi Türkiyede de devam ediyor olması ve uzun süredir sürmesi nedeniyle çiftçiler zor durumda üreticiler bu süreçte çiftçilerin ayakta kalıp üretime de devam edebilmesi için  hızla desteklerin artırılmasını istiyorlar. 

Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine görede, girdi maliyetlerindeki hızlı artışa karşın kazancı artmayan çiftçiler, tarlalarını terk ediyor.

Girdi maliyetlerindeki hızlı artışa karşın kazancı artmayan çiftçiler, tarlalarını terk ediyor. Mazot ve gübre başta olmak üzere girdi maliyetlerinde üst üste gelen zamlar ve ürünün değerini bulmaması, çiftçiyi pes ettirdi.

Son bir yılda 46 bin 923 çiftçi topraklarını bırakarak, tarımdan uzaklaştı. Son 3 yılda ise 184 bin 154 tarımsal işletme kapandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

Pfizer’den Anti Korona Hapı

Pfizer’den Anti Korona Hapı

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil