Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 16 Temmuz 2021

FINDIKTA KAVGA VAR…

Fındık hasadına günler kala üretici merakla gündemi takip etmeye çalışıyorlar

Fındıkta en yüksek rekolte bundan 13 sezon önce 2008 yılında 804 bin 546 ton olarak gerçekleşmişti. Şimdi ise söylenen rekolte 818 bin ton üretici bu söylemlere karşı ne yapacağını şaşırmış durumda

BİZİM SAHİBİMİZ YOKMU

Mikrofon uzattığımız üreticiler “Geçmiş dönemlerde de yüksek rekolteler görüldü. Önemli olan rekolte değil,önemli olan geçimini fındığa bağlayan üretici ve ülke ekonomisinin kazanması. Pandemi döneminde başta çikolata olmak üzere fındık kullanılan ürünlerin tüketiminde artış var.

Hükümetin bizi düşünmesi lazım bizleri yabancı firmalara ezdirmesinler bizler devletimizi arkamızda hissetmek istiyoruz dediler.

Fındık fiatı için artık algı yapılmamasını isteyen üreticiler bir yılın emeği var bütün geçimimiz bu zaten geçen seneden beri salgınla mücadele ediyoruz yıprandık yorulduk elimizde avucumuzda ne var tükettik tek geçim kaynağımız olan fındığımızıda elimizden ucuza almaya çalışmasınlar dediler.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil