Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 18 Temmuz 2021

ÜRETİCİYİ “SATAMAZSAM” KORKUSUNDAN KURTARIN

İYİ Parti Tarım ve Kırsal Kalkınmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ergin Kahveci, TV 5’de Sadettin İlhanın sunduğu  Emek ve Tarım Programında, satılamayan kurbanlık hayvanlarla ilgili olarak Et ve Süt Kurumu ile Büyükşehir Belediyelerine önemli bir çağrıda bulunarak, “Bugünden referans fiyat açıklanarak üretici rahatlatılmalı” dedi.

Ergin Kahveci ” üretici yem konusunda sıkıntı çekmekte yem fiatları son bir yıllda % de 100 artmıştır ama hayvanlarının fiatı artmamakta şimdi birde pazarda hayvanını satamazsa iki türlü zarar edecektir bunun önüne geçilmeli dedi.

Referans fiyatın da karkas kesim fiyatı olarak 42 lira olarak açıklanması ve yüzde 8 tokluk firenin de kesilmemesi gerektiğinin altını çizen Kahveci, “Eğer siz yetiştiriciyi üreticiyi düşünüyorsanız, Kars’tan, Ardahan’dan Ankara’ya getirdiği kurbanlık hayvanını satmakla elinde kalmak arasında sıkıştırmamanız lazım. Bunun için Et ve Süt Kurumu kurbanlık hayvanlara özel en az karkas kesim fiyatı 42 lira olacak şekilde referans fiyat açıklamalı. Büyükşehir Belediyelerine de buradan seslenmiş olalım, onlarda referans fiyat açıklayarak üreticinin elinde kalan kurbanlıklarını alacaklarını taahhüt edebilirler” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

OGM’den Her Babaya Bir Fidan

OGM’den Her Babaya Bir Fidan

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil