Ana Sayfa Gündem, Politika 21 Temmuz 2021

ÜMİT ÖZDAĞ’DAN BABACANA SERT TEPKİ …

DEVA Partisi Lideri Ali Babacan’ın “Suriyelileri gönderemezsiniz” açıklamasına Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ’dan sosyal medyadan tepki geldi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bazı partilerin Suriyelileri geri göndereceklerini söylediklerini ancak bunu yapamayacaklarını söyledi. Babacan, “Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz. Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, ‘Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz’ diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye’de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Suriyeli sığınmacıların Türkiye’ye göç etmesinin demografik bir göç mühendisliği olduğu konusunda çeşitli çalıştaylar hazırlayan ve kitaplar yazan Prof. Dr. Ümit Özdağ, Suriyelilerin Suriye’ye geri gönderilmesi gerektiğini belirtmiş ve eğer bu gerçekleşmezse Ortadoğu’nun Edirne’de biteceğini ifade etmişti.

Ayyıldız Hareketi Lideri Ümit Özdağ, Babacan’ın açıklamaları üzerine sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Babacan, bütün Suriyelileri Suriye’ye yollayacağız Sizi ise üniversiteye iktisat tarihi dersi vermeye yollayacağız. Orada YAP-İŞLET-DEVRET modeli ile Türk halkını soyanlara nasıl yüzde 147 kâr ile kullanılmayan havaalanı, geçilmeyen köprü yaptırdığınızı anlatırsınız.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil