DOLAR 32,4792 -0.2%
EURO 34,9704 0.36%
ALTIN 2.435,730,53
BITCOIN 20989420.48145%
Trabzon
21°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIKTA İKTİDAR MUHALEFET YİNE ANLAŞAMADI…

FINDIKTA İKTİDAR MUHALEFET YİNE ANLAŞAMADI…

ABONE OL
25 Temmuz 2021 17:08
FINDIKTA İKTİDAR MUHALEFET YİNE ANLAŞAMADI…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Karadeniz bölgesinde heyacanlı bekleyiş başladı …

TBMM nin de tatile girmesiyle iktidar,muhalefet bölge milletvekilleri bölgeye akın ettiler , gerek vatandaşlarla gerekse üreticilerle her platformda bir araya gelmeye özen gösteren vekiller sanki erken seçim olacakmış gibi çalışıyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğanın Ak Parti teşkilatlarına “ilk günki aşkla sahada olacaksın vekillere ise ilk günki şevkle sahada olacaksınız ” talimatı ile sanki yarın secim varmış gibi tüm vekiller ve teşkilatlar sahada bire bir çalışmaya başladılar.

Bölgenin şu anda en büyük beklentisi fındık fiatının açıklanması 28 mi olacak 30 mu olacak 35 mi olacak tartışmalarına son noktayı bu hafta karadeniz bölgesine gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklayacak olması.

Bölgenin en önemli gelir kaynaklarından biri olan Fındık için açıklanacak taban fiatın önemi çok büyük , halen geçen sezondan üreticinin elinde 100 ton civarında satmadığı fındık var.

Bakanlık olarak fındık rekoltesinin tespitine yönelik illerde ekiplerin çalıştığını, il bazında rekolte ve maliyet tespit çalışmalarının devam ettiğini belirten Pakdemirli, “İç ve dış piyasaları yakından takip ediyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu sene de hasattan önce TMO fındık alım fiyatlarının açıklanması için çalışma yapıyoruz. Böylelikle arzın yoğun olduğu dönemde düşük fiyat oluşumlarının önüne geçmeyi hedefliyoruz” dedi.

Hasada yaklaşık bir  iki hafta kaldı  şu anda 2020 ürünü kabuklu fındığın kilosu piyasada 23.5 – 24 liradan satılıyor. İktidar milletvekilleri üretim bölgesindeki konuşmalarında üreticilere bu yıl kabuklu fındık alım fiyatının kilo başına 30 lira olması için çalışacaklarını ifade ediyor.

Geçen sene Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile fındık rekoltesi nedeniyle tartışan ve Milliyetçi Hareket Partisi’nden istifa ederek Demokrat Parti’ye geçen Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ilk kez 35 liralık fiyatı dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel fındık bizim kırmızı çizgimiz 35 tl olmalı derken

, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’de üreticiyi memnun edecek fiat 36 tl diyor diğer muhalefet partileri de kabuklu fındık alım fiyatının kilo başına 35 lira olmasını istiyor.

Her konuda olduğu gibi fındık alım fiyatında da bu sene son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek. Erdoğan, geçen sene fındık alım fiyatını önceki seneye göre yüzde 40 artırarak açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!