Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 27 Temmuz 2021

BAŞVURULAR İÇİN GEÇ KALMAYIN

Tarım ve Orman Bakanlığı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerine verilecek olan yüzde 50 hibe desteği için başvuru sürelerinin bu hafta sonu biteceğini açıklarken üreticilerin başvuru süresini geçirmemelerini istediler.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın pandemiden etkilenen hayvancılığı desteklemek için vereceği hibe kredilere son başvuru tarihinin 30 Temmuz olduğu belirtildi. Hibe krediden yararlanmak isteyenler bulundukları İl Müdürlüklerine başvurabilecekler.

Hibe desteği en az bir yıldır aktif olan, Bakanlık sistemine kayıtlı işletmelere verilecek. Maddi destek, büyükbaş için en az 10, en fazla 50 baş anaç sığır; küçükbaş için ise en az 100, en fazla 300 baş anaç koyun ve keçi kapasiteli yeni ahır/ağıl yapımı ya da kapasite artırma, rehabilitasyon, hayvan barınağı amaçlı çadır, makine, alet ve ekipman yatırımları için kullanılacak.

MALZEMELERİN SIFIR OLMASI ŞARTI

2021-2023 yılları arasında yapılacak olan hayvancılık yatırımları tutarının yüzde 50’si bakanlık tarafından karşılanacak. Projelerin desteklenmesi amacıyla özel birimler kurulacak ve şartları taşıyanların projeleri bu birimlerce desteklenecek. Makine ve ekipman, hayvan alımı, inşaat için sadece bir kereliğine hibe desteğinden yararlanılacak. İstinat duvarları, idari bina, buzağı kulübesi, arazi düzeltme çalışmaları için destekleme ödemesi verilmeyecek. İnşaatta kullanılan malzemelerin sıfır olması gerekiyor. İkinci el ürünler yatırım amacı ile kullanılmayacak.

•HİBE DESTEKLERİ İÇİN SON BAŞVURU TARİHİ 30 TEMMUZ 2021’DİR
•DESTEK PROGRAMI 81 İL İÇİN GEÇERLİDİR
•AYRINTILI BİLGİ ALMAK İÇİN İL MÜDÜRLÜKLERİNE BAŞVURUNUZ

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil