Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 31 Temmuz 2021

Abdi Serdar Üstünsalih “Doğu Karadeniz’e desteğimiz 6 milyar TL’ye ulaştı”

Abdi Serdar Üstünsalih Trabzon’u ziyaret etti. Üstünsalih, “Her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de Trabzonlu üreticilerimizin yanında olduk. Bu dönemde müşterilerimizin hem ticari hem de bireysel ihtiyaçlarını karşıladık. 2021 yılı Haziran sonu itibarıyla Trabzon’da kullandırdığımız kredi miktarı yaklaşık 2,2 milyar TL’ye ulaştı” dedi. 

 

Türkiye genelinde bölge ziyaretlerine devam eden VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, kalkınmada ve büyümede önemli role sahip illerden bir olan Trabzon’a ziyarette bulundu. Üstünsalih, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. Suat Hacısalihoğlu ile bir araya geldi.

 

Ziyaretler ile ilgili açıklamada bulunan VakıfBank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih, Trabzon’un hem Karadeniz Bölgesi hem de Türkiye geneli için önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Geçtiğimiz yıl 1 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştiren Trabzon, 2021 yılının ilk 6 ayında ulaştığı 585 milyon dolarlık ihracat rakamıyla Karadeniz Bölgesi’nin ihracat lokomotifi konumunda yer alıyor. 59 ülkeye yaptığı fındık ihracatı ile Karadeniz fındık ihracatında ilk sırayı alan Trabzon, tarımsal ürünlerdeki güçlü altyapısına ek olarak sanayi alanında da büyüyerek güçleniyor. Buradaki büyümenin sadece Trabzon ile sınırlı kalmayarak, tüm Karadeniz bölgesinde bir büyüme döngüsü yaratmaya devam edeceğine inanıyoruz” diye konuştu.

 

VakıfBank Doğu Karadeniz Bölge Müdürlüğü’nün 18 şube ve 300’ün üzerinde çalışanla hizmet verdiğini söyleyen Üstünsalih, “VakıfBank olarak Trabzon’a yönelik nakdi ve gayri nakdi desteklerimizi her yıl daha da artırarak sürdürüyoruz. Her zaman olduğu gibi pandemi döneminde de Trabzonlu üreticilerin ve müşterilerimizin yanında olduk. 2021 yılı Haziran sonu itibarıyla Trabzon’a toplam 2 milyar TL’den fazla kredi verirken Doğu Karadeniz Bölgemizde yer alan Trabzon, Rize, Giresun, Artvin ve Gümüşhane illerine toplamda yaklaşık 6 milyar TL’lik destek sağladık” açıklamasında bulundu.

 

Son dönemde Trabzon’un doğal güzellikleri ve liman kenti olmasıyla turizmde de yükselen bir değer haline geldiğini vurgulayan Üstünsalih, “Tüm sektörler gibi turizme de desteğimiz sürüyor. VakıfBank olarak ülkemize değer katan tüm sektörlerin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil