Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 2 Ağustos 2021

FINDIKTA HASAT BAŞLADI FİAT AÇIKLANMADI

Fındıkta üretici bahçelere girmeye başladı, 12 ağustosta başlaması belenen fındık hasadı bazı bölgelerde erken başladı.

Fındık toplamaya başlayan üreticiler fiat açıklamak için yetkililer neyi bekliyorlar bu bekleyişin sonu yine bizim için hüsran olmasın dediler.

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada” üreticilerimizin gönlü ferah olsun biz fiskobirlik olarak Üreticilerimizin fındığını piyasada oluşan fiyatın bir miktar üzerinde alacağız derken fiyat konusunda ise Başkan Lütfi Bayraktar “Tüm fındık piyasası ve fındık bölgesi her sezon sadece meseleyi fiyat üzerinden tartışıyor. Böyle olunca da çözümler hep günü birlik oluyor. Maalesef meselelere kalıcı çözüm üretemiyoruz. Fiyatlar çok oynak olunca insanların iyi beklentisi çok yukarda kötü beklentisi çok dipte oluyor. Dolayısıyla bu piyasayı oturtamadığımız için hep fiyat konuşuluyor. Benim şu anda gördüğüm hükümet 26-27-28 gibi bir fiyat açıklayacak gibi görünüyor. Ama üretici bundan memnun olur mu? Bir kısım memnun olacaktır ama beklentisi 30 olanlar var, 35 olanlar var. Görünen o ki 27-28 gibi bir fiyat açıklanacak gibi gözüküyor

Başkan Lütfi Bayraktarın açıklmaları üreticiler tarafından çokda memnun edici bulunmazken ikdidar milletvekillerinin 30 tl muhalefet milletvekillerin 35 tl fiat açıklansın demelerinin ardından Fiskobirliğin 27-28 bekliyoruz demeleri üreticilerin tepkisini çekti.

Fındık üreticisi Kaan Öztürk hasada başladık ama fiat belli değil şimdi toplayıcılara yevmiye vereceğiz ona göre giderlerimiz olacak ne yapacağız bilmiyoruz biz ülkemizin ihracatına da katkı yapan bir ürünü yetiştiriyoruz geçtiğimiz yıl çok zorluklar çektik salgın hastalık bizi de yıktı her gün markette yeni bir fiat görüyoruz marketlerde aynı ürünü aynı fiattan iki defa alamıyoruz devlet büyüklerimiz bu durumuda fiat açıklarken göz önüne alsınlar bir yıl bu ürünle geçineceğiz  lütfen geçen yılki fiatlarla bu yılki fiatları karşılaştırsınlarda bizim fındığımızada ona göre fiat versinler benim tek geçim kaynağım fındığım yetkililerden anlayış bekliyoruz derken geçen yıldan beri tarlaya attığımız gübrenin ilaçın fiatı bire bir arttı bunuda lütfen gözönüne alsınlar dedi.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

HUZUREVİNDE HASAT ZAMANI

HUZUREVİNDE HASAT ZAMANI

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil