Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 6 Ağustos 2021

FINDIK FİATI İÇİN 15 AĞUSTOS BEKLENECEK…

Fındık sezonunun gelmesiyle birlikte 2021 fındık fiyatları merak edilmeye başladı. Geçtiğimiz yıl bu tarihten 10 gün önce  açıklanan fındık fiyatları için bu sene henüz açıklama yapılmazken açıklamanın yapılacağı tarihi merak eden üreticiler, internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştirmeye çoktan başladı bile .

Fındık üreticisini  ilgilendiren fındık fiatları ile ilgili  açıklama hakkında detaylı bilgiler Orduda yerel bir tv kanalına misafir olan Ak Parti Ordu Milletvekili Şenel Yediyıldız’dan geldi.

Fındık hasat zamanının gelmesiyle birlikte bahçe sahipleri fındık fiyatlarını sorgulamaya başladı. Bu yıl da Toprak Mahsulleri Ofisinin fındık alımını erken zamanda yapmasının beklendiğini açıklayan Yediyıldız, fiyatların açıklanacağı tarih hakkında da bazı detaylar verdi.

Katıldığı tv programında sunucunun fındık fiyatlarının ne zaman açıklanacağı sorusuna yanıt veren Ordu Milletvekili Yediyıldız, ““Ben önce şunu söyleyeyim. Toprak Mahsulleri Ofisi, bu sene erken zamanda fındık alımına başlayacaktır. Fiyatlar, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın Doğu Karadeniz gezisi var. Rize, Trabzon, Giresun ve Ordu ziyaretleriyle ilgili bir plan var. Zannediyorum bu ziyaret Ağustos’un 15’inden önce gerçekleşir. Bu ziyaret gerçekleşirse fındık fiyatı bu ziyaret sırasında Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanır” ifadelerinde bulundu.

Bu arada Cumhurbaşkanı Erdoğanın Trabzon Ticaret Borsasının geleneksel hale getireceği Dünya Fındık Haftası’etkinliklerine katılması,  15 Ağustosta gerçekleşek etkinlikte  Cumhurbaşkanı Erdoğanın da fındık  fiatını da açıklaması bekleniliyor.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan’da yaptığı açıklamada , sahil kesimde fındık hasadının başladığını belirterek üreticilerin, ve kendilerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak fındık fiyatını beklediklerini ifade etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil