DOLAR 32,5056 -0.12%
EURO 35,0040 0.45%
ALTIN 2.434,220,47
BITCOIN 2095356-0.96433%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

AKŞENER TÜRKİYE’Yİ İLÇE İLÇE GEZİYOR

AKŞENER TÜRKİYE’Yİ İLÇE İLÇE GEZİYOR

ABONE OL
8 Ağustos 2021 10:01
AKŞENER TÜRKİYE’Yİ İLÇE İLÇE GEZİYOR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Kastamonu’nun Merkez, Pınarbaşı ve Cide ilçelerini ziyaret etti. Esnafların ve vatandaşların sorunlarını yerinde dinleyen Genel Başkan Akşener milletin dertlerine ortak oldu.

İlçe ziyaretlerine Kastamonu Merkez’de başlayan Genel Başkan Akşener yaptığı konuşmada, pandeminin hafiflemesiyle birlikte işletmelerde ufak hareketlenmeler olduğunu söylerken; “Çevre illerdeki Kastamonuluların, Kastamonu’ya gelmesiyle esnaf biraz canlanmış. Bu güzel bir şey. Çünkü pandemide 7’den 70’e herkes acı çekti. Gezdiğimiz illere dikkat çekiyoruz. Buralardaki esnafların, gençlerin, kadının, emeklilerin ve çiftçilerin dertlerini Türkiye’nin gündemine getiriyoruz. Ekonomist arkadaşlarımız çözüm önerileri getiriyor.” diye konuştu.

Merkez ilçede girdiği helvacı dükkânında esnaf pandemiden sonra işlerin durulduğunu, kapanmaların işleri kötü etkilediğini belirtirken; ‘’Dün gittiğiniz zaman markete bugün aynı fiyata kimse çıkamıyor.’’ dedi. Aynı ilçede saatçi esnafı ziyaret eden Akşener ‘’İşler nasıl?’’ sorusuna esnaf; ‘’Geçim çok zor. 20 liraya peynir ekmek alamıyoruz.’’ cevabını verdi.

Pınarbaşı ilçesinde esnaf ziyaretine devam eden Meral Akşener vatandaş, 2 hafta önce Tarım ve Orman Bakanı’nın geldiğini ancak vatandaşın yanına uğramadan gittiğini ifade ederken; ‘’Eğer böyle bir dönemde devlet yanımızda olmayacaksa ne zaman yanımızda olacak?’’ dedi. Orman ürünleri satan bir esnaf artan fiyatları müşterisine söylemekten çekindiğini aktarırken; ‘’900 lira olan inşaat kerestesi 1.200 lira. Orman bölgesiyiz ama köylü artık kereste alamaz oldu.’’ dedi.

Pınarbaşı’nda eğitimin yetersizliğini dile getiren bir vatandaş; ‘’Lisede çok öğretmen açığı var. Öğrenciler farklı şehirlere gidiyor. Buradan liseye geçen her öğrenci ‘Daha çok çalışıp kendimi kurtarayım.’ düşüncesinde zaten.’’ diye konuştu.

Pınarbaşı’nda kahvehanede esnafın, çiftçinin, besicilerin sorunlarını dinleyen Akşener besici; ‘’Bir çuval yem 170 lira. Geçen sene 80 liraya alıyorduk. Bu sene 1 torba yem vermeden hayvanı kurbana sattık.’’ dedi. İktidarın traktör desteğine ilişkin; ‘’ Traktör aldık. 5 yıl vadeli aldık. Alsak ne olacak? Herkese veriyorlar traktör. Ama mazot, gübre bir dünya para.’’ diyerek desteğin yetersiz olduğunu belirtti.

Gaziler Millî Parkı’nda vatandaşın derdini dinlemeye devam eden Genel Başkan Akşener  vatandaş işsizlikten, gençlerin kalıcı iş bulamadığı için göç etmesinden şikâyet etti. Başka bir vatandaşımız ise Kastamonu’nun orman bölgesi olduğunu söylerken ‘’Yangın çıktığı anda yangın soğutma alanları yok. Bizim orman bölgemiz yangına teslim edilmiş durumda.’’ diye konuştu.

Kastamonu’da esnaf ziyaretine Cide’de devam eden Meral Akşener , Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu’yu makamında ziyaret ederek ilçedeki çalışmaları hakkında da bilgi aldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!