Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 11 Ağustos 2021

BAKAN PAKDEMİRLİ : MİLLİ PARKLARIMIZI ARICILARA AÇIYORUZ

Ülke genelinde çam balı üretimi için önemli bölgelerde çıkan orman yangınlarının ardından Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan acil olarak ‘Çam Balı Üretimi’ başlıklı çalıştay düzenlenmesini istemiş bu konuda da bir açıklama yayınlayarak yangınlarda zarar gören arıcılar içinde destek istemişlerdi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, yaptığı basın toplantısında konuyla ilgili bazı açıklamalarda bulundu,Bakan Pakdemirli ​​​çam balı ve arıcılıkla ilgili çok fazla bilgi kirliliği olduğunu belirterek, “Çam balı üretim alanına alternatif olarak milli parkaları müsaade etmiyorduk, milli parklar da arıcıların konaklamasına açılacak.” dedi.

Maalesef fazlasıyla bilgi kirliliği mevcut. ‘Çam balı bitti, arılar öldü’ diye şeyler söyleniyor. Arıların çoğu yaylada olduğu için aslında hasar çok az. Ancak geriye nasıl döneceğiz. Döndüğümüzde ormanlık alanlar azaldığı için buradaki popülasyonu nasıl sağlıklı bir şekilde sürdüreceğiz gibi sorular var. Arıcılarımız endişe etmesin, cesaretleri kırılmasın. Yangınlardan etkilenen arıcılara kovan desteğini yüzde 100 artırarak sürdüreceğiz. Yangından zarar gören tespit ettiğimiz ve etmeye devam ettiğimiz çam balı üreticilerimize de 30 lira bölü kilo bal üretim desteği vereceğiz. Çam balı üretim alanına alternatif olarak milli parkları müsaade etmiyorduk, milli parklar da arıcıların konaklamasına açılacak.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil