DOLAR 32,5797 0%
EURO 34,9374 0.03%
ALTIN 2.429,740,01
BITCOIN 2157757-0.28306%
Trabzon
22°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

FINDIKTA BİR ŞEYLER OLUYOR…

FINDIKTA BİR ŞEYLER OLUYOR…

ABONE OL
11 Ağustos 2021 19:17
FINDIKTA BİR ŞEYLER OLUYOR…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyanın en kaliteli fındığının ve dünya fındık üretiminin yüzde 70’inin üretildiği Türkiye bu fındık sezonunda garip şeyler oluyor .

“2021 yılı fındık sezonu başlamasına hatta bazı bölgelerde toplamanın bitip patoza vurulmasından sonra fındık çuvallara girmesine rağmen hala daha fiatın açıklanmaması üreticiyi mağdur etmeye başladı.

Üreticilerin önemli bir kısmının15 güne kadar fındığını harmana indirecek ve satmaya başlayacağıda düşünülürse sorunun büyüklüğü gözler önüne serilecek

Hasatın başlamasına ve toplamanın da hızla devam ettiği bu günlerde ortada ne alıcı var ne de fiyat. “Bu sezon için ortada bir problem olduğu baştan belli olmaya başlamıştı.”diyen muhalefet partilerinin milletvekilleri bu güne  yasak olduğu  için alıcı firmalar ve ihracatçılar fındık rekoltesi açıklamazlarken bu sene  yasağa uymayarak olmayan fındığın rekoltesini yüksek açıklarak hem rekolteyi olduğundan çok fazla açıkladılar hemde devletin yaptığı çotanak sayımını kabul etmeyip bir de üstüne bir daha rekolte saydırdılar” dediler

Fındık üreticileri ile yaptığımız röportajlarda “Fındığın dolar karşılığı ihraç edildiğini söyleyen üreticiler, “ Fındığımız kimse değersizleştirme çabası içerisinde olmasın  son yılların  ortalamasını bakıldığındafındık taban fiatı 4 $’a tekabül ediyor. Doları bu gün için  8,60 TL kabul edersek 36 TL olması gerekiyor biz üreticinin hakkını da artık birileri savunsun bizi yetkililerimiz  sahipsiz bırakmasın derken  eğer fındık bir ihraç ürünü ise, dolar üzerinden satılıyorsa olması gereken fındık fiyatı 36 TL’dir.
Kimselerde  başka hesap yapmasın!”dediler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!