Ana Sayfa Dünya, Gündem 18 Ağustos 2021

1 VAKAYA 3 GÜN ULUSAL KARANTİNA

Yaklaşık 5 milyon nüfuslu Yeni Zelanda, dünyada halen salgın tehlikesi devam ederken yeni tip Corona virüsünün ülke içindeki yayılımını durdurmayı başarmış dünyadaki tek  ülke  idi.

Dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık Corona virüsü subat ayından beri yeni zelenda’da görülmüyordu.

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Arden, ülkede yeniden bir vaka görülmesi üzerine salgının durdurulması için erkenden ve sert davranılması gerektiğini belirterek 17 Ağustos’tan itibaren üç günlük ulusal karantinanın başlayacağını duyurmuştu.

Tespit edilen koronavirüs vakasının henüz delta varyantı olup olmadığını bilmediklerini belirten Arden, ülkede acil durumun dördüncü alarm seviyesine çıkarıldığını söyledi. Arden, aşı olmaya elverişli nüfusun yüzde 40’ının en azından bir doz aşı olduğunu vurguladı.

Koronavirüse yakalanan kişinin 58 yaşında aşısız bir erkek olduğu belirtilirken bu Şubat ayından bu yana ülkedeki topluluklarda görülen ilk koronavirüs vakası.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil