Ana Sayfa Dünya, Gündem 18 Ağustos 2021

DÜNYA AFGANİSTANI İZLİYOR

ABD birliklerinin Afganistan’dan çekilmesiyle birlikte Taliban’ın hızlı ilerleyişle Kabil’e girmesi, birçok Afgan vatandaşını korku ve paniğe sevk etti.

Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı, ülkeyi terk etmek isteyenlerin adresi oldu. Taliban yönetimi altında yaşamak istemeyen çok sayıda çaresiz insan, binebildikleri uçaklarla ülkeden ayrılmaya çalışıyor

Kabil’den kaçmak için sivil ve askeri uçaklarla ülkeyi terk etmeye çalışan Afganlardan bazılarının, halat yardımıyla 4 metrelik duvara tırmandığı görüldü.

Taliban’ın Kabil’e girişiyle birlikte Afganistan’ı terk etmeye çalışan binlerce Afgan, ülkeden çıkış yollarını zorladı.

Dünya gündemine oturan görüntülerin geldiği Kabil’de bazı Afganların, uçak kanatlarına ve iniş takımlarına yerleşmeye çalıştığı anlar tarihe geçti.

Sivil ve askeri uçaklarla ülke dışına kaçmaya çalışan Afganların, Kabil Havalimanı’na gidiş görüntüleri de ortaya çıktı.

GİRİŞİ KULLANAMAYANLAR DUVARLARA AKIN ETTİ

Havalimanına akın eden binlerce Afgan, giriş kapılarındaki yoğunluğun dışında duvarlara da tırmandı.

4 METRELİK DUVARA HALATLA TIRMANDILAR

Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde, Afganların 4 metrelik havalimanı duvarlarını halatlarla tırmanarak içeri girmeye çalıştığı görüldü.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil