Ana Sayfa Tarım ve Hayvancılık 25 Ağustos 2021

7 FARKLI SEKTÖR 60 MİLYON AVRO HİBE

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme kurumunca 42 ilimize ve 7 farklı sektöre 60 milyon avro veya Türk parası ile 400.000.000 TL. hibe verileceği açıklandı.

Bu hibeye ilişkin TKDK’nın IPARD2 adı verilen 6 çağrı ilanı yayınlandı. Hibe verilecek sektörler, Hangi iller, başvuru tarihi ve ne zaman yapılacağı 7 farklı sektöre tarım ve hayvancılık hibe oranlarını haberin detayında

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem PAKDEMİRLİ tarafından konu hakkında yaptığı açıklamada  bahse konu hayvan ve tarım hibesinde küçük yatırımcılara öncelik verileceğini belirtmişti.

Hibe kapsamında aşağıda adı geçen 42 ilimizde yaşayan çiftçilerimiz belirlenen 7 sektörde hazırladıkları projeler karşılığından Devletten geri ödemesiz hibe alabilme imkanına sahip olacaklar.

Hibe Verilecek Sektörler Nelerdir?
TKDK‘nın bu tedbirinin adı Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme tedbiri olup, 302 koduyla yayınlanmaktadır.

Bitkisel Üretimin Çeşitlendirilmesi ve Bitkisel Ürünlerin İşlenmesi ve Paketlenmesi
Arıcılık ve Arı Ürünlerinin Üretimi, İşlenmesi ve Paketlenmesi
Zanaatkârlık ve Katma Değerli Ürünler
Katma Değerli Ürün Nedir?
Ürünün işlenmesiyle yeni bir ürün elde edilmesi durumudur. Örneğin domatesten salça yapılması vb. et işleme, pekmez, salça, pestil, sirke, ezme, boza, bakliyat, tuz, soslar, gül suyu, sabun gibi ürünlerdir.

Kırsal Turizm ve Rekreasyon Faaliyetleri
Su Ürünleri Yetiştiriciliği
Makine Parkları
Yenilenebilir Enerji Tesisleri

Hibe almak isteyen çiftçilerimizin yukarıda yazılı olan bu 7 sektörden birinde iş yapması gerekmekte  vatandaşlarımız verilen hibeden faydalanabilmesi için kendi bütçesinden de belirli miktarda para harcaması olmakta.  Aşağıda ismi yazılı illerde yapılan yatırımlarda Devlet %65 oranında hibe desteği sağlıyor.

%65 Hibe Verilen İller 
Hatay,
Ağrı,
Muş,
Balıkesir,
Erzurum,
Çankırı,
Diyarbakır,
Yozgat,
Ardahan,
Erzincan,
Isparta,
Karaman,
Kars,
Mersin
Tokat

%55 Hibe Verilen İller 
Konya,
Amasya,
Aydın,
Burdur,
Samsun,
Bursa,
Ankara,
Afyonkarahisar,
Manisa,
Çorum,
Denizli,
Elazığ,
Sivas,
Giresun,
Kahramanmaraş,
Kastamonu,
Çanakkale,
Kütahya,
Aksaray,
Malatya,
Mardin,
Nevşehir,
Ordu,
Şanlıurfa,
Trabzon,
Uşak
Van illerimizdir.

Eğer çiftçi 100 bin liralık bir yatırım yaparsa 1. sırada yer alan %65′ lik illerde bu yatırım için 65.000 TL. para alır.

Ancak çiftçimiz 2. kategoride yer alan illerden birinde bu yatırımı yaptığı taktirde 100 bin liralık yatırımı için 55.000 TL. para alır.

Hibe oranları Bakanlık tarafından belirlenmektedir.

TKDK’nın resmi internet sitesinde 6. çağrı dönemine ait başvuru rehberi yayınlanacak. Bu rehberde ayrıntılı olarak projelerin nasıl hazırlanacağı, nelere dikkat edilmesi gerektiği vb. konular yer alacaktır.

Hibe destekleri tarihleri konusunda T.C Tarım Bakanlığı sitesinden ve TKDK nin resmi internet sitesinden ayrıntılı bilgi alınması uygundur.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil