Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 25 Ağustos 2021

FINDIK ÜRETİCİSİ MUTSUZ VE UMUTSUZ

Fındık üreticileri ile yapılan söyleşilerde bu yıl mutsuz ve umutsuz olduklarını belirttiler.

 fındık fiyatı Karadeniz’de geçimi sadece fındığa bağlı aileler için önemli. Üreticisi mutsuz ve umutsuz.

Fındık üreticileri ile  yaptığımız röportajlarda; bu yıl fındık hasadının gerek sel felaketlerinden gerekse önce don sonra kuraklık sebebi ile iyi olmadığını, bu sezon rekoltenin geçen yıla görede az olduğunu belirtirlerken açıklanan fiat ise bizleri tamamen umutsuzluğa sevk etti dediler.

Fındık üreticisi İsa Öztürk ” fındıktan başkaca bir  geçim kaynağının olmadığını dile getirerek yaptıkları açıklamalarda şunları söylediler. “Fındık, eski yıllarda olduğu gibi artık geçimimizi sağlamıyor. Her geçen yıl değeri düşüyor  bu sene açıklanan fiat bizleri hiç memnun etmedi beklentimiz 35 ama en azından 32 tl olur diye bekliyorduk ama olmadı açıklanan fiat 27 tl oldu ona rağmen tüccar şu anda 24-25 tl fiatında alım yapıyor  . Bundan 10 yıl öncesinde fındık mahsulü tüm sülalemizi geçindirirken, artık fındık mahsulü ailemi zor geçindiriyor.

Bizler fındık mahsulümüzün daha da değerlenmesini istiyoruz. Piyasaya fındığımızı bu şartlarda indirmemiz zor ama ne yapıyoruz ihtiyacımız kadarını pazara  indiriyoruz mecburuz her şeyin fiatı ateş parası oldu ilaçı gübresi yevmiyecsi her şeyin fiatı ikiye katladı fındıkta ise öyle olmadı her gün tv karşısına geçip  Yetkililerin açıklamasına göre hareket ederek mahsulümüzün değerlenmesini bekliyoruz.

İsa Öztür eğerki gidişat böyle olursa İleriki yıllarda fındık, bölgemizin geçim kaynağı olmaktan çıkacak. Bizler de ek olarak fındığa alternatif ürünler yetiştirmeye yönelmek zorunda kalacağız . Bölgemizin tek geçim kaynağı olan fındığa sahip çıkılmasını istiyoruz” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil