Ana Sayfa Dünya, Gündem 25 Ağustos 2021

G7 TALİBAN’I TANIMIYOR

Afganistan gündemiyle bir araya gelen G7 Liderler Toplantısı’nın ardından sonuç bildirgesi kamuoyuna duyuruldu.

LEYEN: TALİBAN SİYASİ OLARAK TANINMAYACAK

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, toplantı sonrası açıklamada bulundu.

Ursula von der Leyen, insani yardımların kesin olarak siyasi tanıma konusundan ayrı tutulduğuna ve G7’nin bu konuda net olduğuna dikkati çekerek, “Taliban’ı siyasi olarak tanımanın söz konusu olmadığı konusunda fikir birliği içindeydik” dedi.Leyen, ayrıca  “AB’nin Afgan çalışanları ve onların aileleri de dahil olmak üzere personelinin çoğunu tahliye etmiş olmasından büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu.

Michel, Amerikan dostları ile operasyonları tamamlamak ve tahliye hakkına sahip tüm vatandaşlar için havalimanına adil erişim sağlamak için havalimanı güvence altına alma konusunu görüştüklerini söyledi.

“AB, ülkelerinden ayrılmak zorunda kalan Afganların güvenliğini ve uygun koşullarda yaşamalarını sağlamak için üzerine düşeni yapacak. Pakistan, İran ve Orta Asya ülkeleriyle birlikte çalışacağız” diyen Michel, Afganistan’ın kaçakçılar ve insan tacirleri için yeni bir pazar haline gelmesinin engellenmesi için çalışacaklarını ve AB’nin dış sınırlarını koruyacaklarını ifade etti.

Michel, “Yeni Afgan otoriteleriyle nasıl bir ilişki kurulacağını öngörmek için henüz çok erken. Kapsayıcı siyasi çözüm çağrısı yapıyoruz” değerlendirmesinde bulundu

Kaynak:ensonhaber

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil