DOLAR 32,5837 0.02%
EURO 34,9372 0.09%
ALTIN 2.429,610,00
BITCOIN 2170204-0.43348%
Trabzon
19°

PARÇALI BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

ÇİFTÇİYE MÜJDE ÖZTÜRK YILMAZ’DAN GELDİ

ÇİFTÇİYE MÜJDE ÖZTÜRK YILMAZ’DAN GELDİ

ABONE OL
26 Ağustos 2021 07:27
ÇİFTÇİYE MÜJDE ÖZTÜRK YILMAZ’DAN GELDİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

 

Ülke genelinde bu yıl yaşanan kuraklık, ot, saman ve kredi borçları gibi konular birçok çiftçimizi ile besiciyi mağdur etti.

Zaman zaman yağan yağmurlar olsa da  kurak geçen üç ay çiftçilerin ürünlerine zarar verdi. Uzmanlar, tarımda yaşanan kuraklığın ithalat artışına ve ekonomik kayıplara yol açacağını söylüyor. Çiftçiyse beklediği desteği görememekten dertli.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yardımcılığını yaptıktan sonra CHP’den istifa ederek Yenilik Partisi’ni kuran Öztürk Yılmaz, geldiği Ardahanda kuraklığın vurduğu köylere ziyaret gerçekleştirdi.

Köy halkı ile selamlaşan Öztürk Yılmaz, ziyaret sırasında dikkat çeken ifadeler kullandı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile telefonla iletişime geçtiğini söyleyen Yılmaz, “Kuraklıkla ilgili Tarım Bakanı ile görüştüm sabah. Kızdım, bağırdım. Şimdi kendisi aradı konuştuk ,size bir müjdem var  açıklayacağım.” diye konuştu.

Yılmazın konuşması şöyle : “Buraya gelmeden Tarım Bakanı ile görüştüm durumu izah ettim  bu kuraklıkla ilgili Tarım Bakanı da az önce aradı beni Sabah aradım kızdım, bağırdım. şimdi aradı size bir müjdem var, bir şeyi açıklayacağım.  Bakana Çiftçinin kullandığı krediler bunların faizlerini almayın dedim  çünkü çiftçi bunu ödeyemez.  ama ana parayı 3 yıl sonra 4 yıl sonra başlasın dedim. Kendisine  birkaç gün içerisinde bunu halledin dedim yoksa gerçekten burada insanların derdi çok  ben bunu konuştum. Bakanla bakan tamam dedi ben dedi. Tarım Il Genel müdürüne yani bütün il müdürlerinin bağlı olduğu genel müdürü arayarak talimat verdi  teşvik paketi bir haftaya falan kalmaz bunu çıkaracaklar. Yalnız şeyde de ki yani aynı durum dedi. Kars’ta ve Erzurum’da da sözkonusu olduğu için bu işte kuraklık. Bu teşvik paketi Cumhurbaşkanı kararnamesi ile çıkıyormuş, orayı da içermesi lazım. Valla dedim ben onu bilmem ama Ardahan dedim. çok kötü bir durumda inanılmaz kötü durumda ve Ardahanın’nın her yeri öyle yani burası. neyse orası öyle ya sorun aynı şimdi teşvik paketi çıkacak adamların haberi yok. Arkadaşlardan da kuraklık olduğunu veriyor. O kadar açıklıyoruz. o kadar şey yapıyoruz, o kadar bağırıyoruz çağırıyoruz hala öyle mi diyor bana. Dolayısıyla inşallah bu süreç hızlanır. ” diye konuştu

Kaynak:Ensonhaber.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!