Ana Sayfa Gündem, Politika 26 Ağustos 2021

TÜRKİYE 5 MİLYON SIĞINMACIYA EVSAHİPLİĞİ YAPIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde yabancı misyon şeflerine verdiği akşam yemeğinde yaptığı konuşmada “Halihazırda çeşitli statülerde 5 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye ilave bir göç yükünü kaldıramaz. Şu anda ülkemizde kayıtlı kayıtsız 300 bin Afganlı göçmen vardır. Ülkemizin batı sınırlarında yeni dramların yaşanmaması için göç baskılarının azaltılması önem kazanıyor.” dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan : Afganistan’da mahsur kalan vatandaşlarımızın tahliye işlemlerini zor şartlar altında başarı ile sürdürüyoruz, Taliban liderlerinden gelen mesajlara şimdilik ihtiyatlı bir iyimserlikle yaklaşıyoruz. Afganistan’da önümüzdeki sürecin nasıl şekilleneceğini Taliban’ın sözleri değil icraatları, eylemleri ve atacağı adımlar belirleyecektir dedi

Uluslararası toplumun Afganistan’a ilişkin atacağı adımlar büyük önem taşıyor. Bugün milyonlarca Afgan temel gıda malzemelerine muhtaç durumdadır. Yönetimden kim olursa olsun uluslararası toplumun Afganistan’a bu zor durumda yardım etmesi zaruridir.

Koronavirüs salgını tüm insanlığın 8 milyarlık büyük bir aile olduğunu göstermişti. Aynı anda son zamanlarda yaşadığımız sel, deprem, yangın felaketleri de kaderimizin ortak olduğunu hatırlatmıştır.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil