Ana Sayfa Dünya, Gündem 28 Ağustos 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Büyük Sevgi Seli

Başkent Saraybosna’da sevgi seliyle karşılanan Erdoğan, ilk olarak Bosna Hersek’in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in kabrini ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, restore edilen Başçarşı Camii’nin açılışına katılarak burada kendisini bekleyen   Saraybosnalılara bir konuşma yaptı

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları ise şöyle:

“Saray Bosna’nın sembolü olan bu önemli eseri tekrar eski görkemine kavuşturmak için 6 sene önce harekete geçtik.

2017 yılında başlayan restore çalışması ardından, restore çalışmaları geçen sene tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Covid salgını neticesiyle açılışını bu gün gerçekleştiriyoruz.

Camilerimiz tüm insanlığın birliğini sembolüdür.

Tevbe Suresinde:  “Allah’ın mescitlerini ancak Allah’a ve ahiret gününe iman eden namazı dosdoğru kılan zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder” buyuruyor.

Peygamber efendimizin (s.a.v.) döneminden beri ilim merkezidir. Camilerimizde  namazlarımızı kıldıktan sonra kendimiz daha fazla geliştirme yolları aramalıyız.

Evlerimizin neşesi geleceğimizi teminatı olan çocuklarımızı ellerinden tutup camilerimize daha çok getirmeliyiz. Hanım kardeşlerimiz özellikle genç kızlarımızın buralardan daha fazla faydalanmasını sağlamalıyız.

Gayri Müslüm dostlarımızın da korkmadan çekinmeden camilerimize gelebilmeleriniz sağlamalıyız.”dedi

Resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Saraybosna’ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; eşi Emine Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil