Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 1 Eylül 2021

KURAKLIK DESTEK MİKTARLARI BELLİ OLDU

Son yılların en kurak mevsimi geçiren ülkemizde tarım la uğraşan çiftçilerimiz zor durumda kalmıştı.

Büyük zarar gören çiftçimize Cumhurbaşkanı Erdoğan müjde vermiş ve Kuraklıktan etkilenerek verim kaybı yaşayan çiftçilere destek verileceğini açıklamıştı.

Bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararı Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.Yayınlanan kararda kuraklıktan dolayı zarar eden çiftçiler dekar başına 100 liraya kadar destek verileceği ve uygulanacak desteğe ilişkin usul ve esasları kapsıyor

2021 yılında Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı olarak kuru şartlarda hububat ve baklagil üretimi yapan ve iklimsel faktörlere bağlı olarak gerçekleşen yetersiz yağış nedeniyle Bakanlıkça belirlenen tarım havzalarında yüzde 30 ve üzeri verim kaybı yaşayan çiftçilere, bir defaya mahsus olmak üzere destekleme ödemesi yapılacak.

Destek miktarı ise şöyle açıklandı:
Verim kaybı oranı yüzde 30-39 olan çiftçilere dönüm başına 30 TL verilecek. Ürününün yarısını kaybeden çiftçiye ödenecek rakam dönüm başına 50 TL olacak. Ürününün tamamını kaybeden çiftçi ise 100 TL ile yetinecek.

Kararname sonrası görüşlerine başvurduğumuz çiftçiler ise destek miktarının azlığından ziyade “bize para desteği değilde tohumluk buğday veya arpa desteği verilse daha iyi olurdu dediler .

KURAKLIK_DESTEYY

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil