Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 2 Eylül 2021

Hayvancılığa Geri Ödemesiz Hibe Desteği

Mevcut büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık işletmelerinin altyapılarının geliştirilmesi, hayvansal üretimde verimliliğin ve kalitenin arttırılması, modern hayvancılık işletmelerine dönüştürülmesi için yapılacak yatırımların desteklemesi amacıyla başvuru yapacak işletmelere yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor.

Hayvancılık yatırımlarında bulunmak isteyen, sıfırdan yeni ahır veya besi çiftliği kurmak isteyen, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı, makine alet ve ekipman alım yapacak olan, Hayvancılık İşletmelerine Yönelik Yatırımların Desteklenmesine İlişkin Karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu hayvancılık geri ödemesiz hibe desteği, büyükbaş hayvan desteği ile ilgili bu projelere sağlanacak olan tüm projelere %50 hibe desteği verilecek.

2021 yılında işletmesi en az 1 yıldır aktif olan çiftçiler ve besiciler , Bakanlık kayıt sistemine kayıtlı tüzel veya gerçek kişiler için, büyükbaş için en az 10, en fazla 50 baş anaç kapasiteli, küçükbaş için en az 100 baş ve en fazla 300 baş anaç kapasiteli yeni ahır,ağıl yapımı  veya kapasite artırımı,rehabilitasyonu, hayvan barınağı amaçlı çadır alımı ile makine, alet ve ekipman alımlarına yönelik yatırımlardaki hibe desteklerinden faydalanabilecekler

Hibe Desteği geçtiğimiz yıllarda başlamıştı ve 2023 yılına kadar bu uygulanmaya devam edecek.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil