Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 2 Eylül 2021

TMO 2021 YILI FINDIK ALIM NOKTALARI,AÇILIŞ TARİHLERİ VE DEPO ADRESLERİ

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındık alım kampanyasını 1 Eylül  itibariyle başlattı.

Toprak Mahsulleri Ofisi 2021-2022 fındık alım sezonunu başlattı. Başlatılan alım kampanyası kapsamında Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, Sakarya’ya hareket etti.

Alım kampanyasının başlaması kapsamıdna Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal ve Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ilk alımı yaptı. Böylece Ahmet Güldal fındık alım kampanyasını Sakarya’da başlatmış oldu. Düzenlenen alım programına Ziraat Odası Başkanları ve çok sayıda fındık üreticisi katıldı.

Genel Müdür Ahmet Güldal yaptığı konuşmada ;Son yıllarda olduğu gibi 2021 yılında da fındık üreticilerinin depolama ve finansman ihtiyaçlarının giderilmesi ve pazarlama kaynaklı yaşanabilecek sıkıntıların engellenmesi amacıyla kabuklu fındık alım fiyatları Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından hasat dönemi başında açıklanmıştır.2021/2022 sezonu kabuklu fındık alım fiyatları, %50 sağlam iç fındık esasına göre;

Giresun kalite için 27,00 TL/Kg,
Levant kalite için 26,50 TL/Kg,
Sivri kalite için ise 25,50 TL/Kg’dır.

Ayrıca alımlarda yüksek randımanlı fındığa verilecek ilave ödeme ve Bakanlığımızın üreticilere vereceği 2,00 TL/Kg destek (alan bazlı, mazot ve gübre) ödemeleri ile birlikte düşünüldüğünde üreticilerimizin eline geçecek tutar 30,00 TL/Kg’a kadar ulaşacaktır.

TMO fındık alımları konusunda her türlü teknik altyapı, depolama, personel ve finansman hazırlıklarını tamamlamış ve alımlara başlamıştır tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun ” dedi

findikalimekipacilistarih2021

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil