DOLAR 32,5451 -0.04%
EURO 34,9917 0.37%
ALTIN 2.425,660,11
BITCOIN 2100358-3.34913%
Trabzon
24°

KAPALI

04:27

SABAHA KALAN SÜRE

MERAL AKŞENER : MİLLET İTTİFAKININ ADAYI 13.CUMHURBAŞKANIDIR

MERAL AKŞENER : MİLLET İTTİFAKININ ADAYI 13.CUMHURBAŞKANIDIR

ABONE OL
6 Eylül 2021 08:03
MERAL AKŞENER : MİLLET İTTİFAKININ ADAYI 13.CUMHURBAŞKANIDIR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener,geçtiğimiz günlerde  bir tv kanalında yaptığı açıklamalarında henüz Cumhurbaşkanı adayımızı belirlemedik “aday kim olur bilemem ama bildiğim bir şey varsa 13. Cumhurbaşkanı bizim adayımız olur ” dedi.

“BU KİŞİLERİN YÜCE DİVAN’A GÖNDERİLMESİNDE TÜRKİYE AÇISINDAN BÜYÜK FAYDA VAR”

Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın gündeme getirdiği konu hakkında değerlendirme yapan Genel Başkan  Meral Akşener;  “Biz Meclis’te hatta bizzati AK Parti’nin verdiği bir soruşturma komisyonu kurup hem Erdoğan Bayraktar’ın hem diğer bakanların  o soruşturma komisyonu sonrasında çok da uzatmadan hemen Yüce Divan’a gönderilmesini sağlayabilirsek Türkiye bu problemli ve bir türlü unutamadığı zaman zaman ortaya çıkan bu travmadan kurtulur” dedi.

“YARIN BU ARKADAŞI DA BAYRAKTAR GİBİ İTİRAFÇI OLARAK GÖREBİLİRSİNİZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan’ın partimize yönelttiği itiraflar hakkında; “Yarın bu arkadaşı da Bayraktar gibi itirafçı olarak görebilirsiniz. Benim hakkımda 5 yıldır bir dava var, bir şey olsa beni çağırmazlar mı? şeklinde konuşan Genel Başkan; Ben şimdi bununla uğraşacağım, kimin işine yaradı bu? dedi.

“TÜM BUNLAR TEK ADAM REJİMİNİN GETİRDİĞİ SORUNLAR”

CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka ve gazeteci Celal Eren Çelik’e yapılan saldırılar hakkında “Kraldan çok kralcı var” benzetmesini kullanan  Meral Akşener, “Benim büyüdüğüm köyde “Köpeksiz köy bulup değneksiz gezme” dedir buna. Ceza almayacaklarını, yargılanmayacaklarını, serbest kalacaklarını bildikleri için bu kadar rahat davranıyorlar. Yargının ayaklar altına alındığı bir dönemde bunların yaşanması da normal. Benzeri saldırılara maruz kalan kim varsa geçmiş olsun diliyorum. Saldıranların alkış aldığı bir durum var. İşte bu tek adam rejiminin getirdiği sorunlar, Bütün bu olayların sorumluluğu Sayın Erdoğan’ın omuzuna yük oluyor.” dedi.

“DOLARLA ALIM GARANTİSİ VERİLEN HER ŞEY DÜZENLENECEK”

Artan elektrik fatuları ile ilgili bir soruyuda  yanıtlayan Meral Akşener, “Bu şikâyet esnafta vardı. Pandemiyle birlikte esnafın ve vatandaşın şikâyetleri de arttı. 20 Ocak 2020’den bu yana şehir şehir geziyorum, elektrik faturasını eline alan yanıma geliyor. Herkes şikâyetçi. Elektrik faturalarında 8 ayrı kalem var. bütün bu bedeller yetmezmiş gibi bunun üzerinden %18 KDV alınıyor. 1000 liralık faturanın 520 lirası elektrik satışı ile ilgili, enerji üretim teşvikleri dolar bazlı veriliyor, faturanın içinde bunlar var. Dolar arttıkça faturalar artıyor. TEİAŞ, onu da özelleştirmeye karar verdiler.” dedi.

Artagan projemizle vergide kayıp ve kaçağın da önüne nasıl geçeceğimizi anlatan Genel Başkan; “Dolarla alım garantisi verilmiş herşey düzenlenecek, teşvikler düzenlenecek, alt taşeronlara aktarımlar kalkacak, TRT payı kalkacak, havagazı elektrik vergisi ortadan kalkacak.” dedi.

“KİMSE İLE GÖÇMEN PAZARLIĞI YAPAMAZSINIZ”

Afganistan ve Suriye’den gelen düzensiz göçmenler hakkında da açıklamalarda bulunan  Meral Akşener, göçmen kabulü konusunda Pakistan’dan da ileri seviyede olduğumuzu belirterek;  “Devlet, millettir eşittir nüfus. 2016’da dünyada 12 milyonun üzerinde göçmen var bunun yarısı neredeyse Türkiye’de, Milleti oluşturan nüfusudur. Siz kevgire dönmüş sınırlardan Suriye olan dostluğun tuhaflığından Suriyelileri içinize aldınız. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından bahsediyorum siz o nüfusu göçlerle tersine çevirdiğiniz zaman demografi bozulur. Bugünkü devlet krizlerinden biri de topraktır. Siz topraklarınıza kupon arazi mantığını öne koyduğunuz için yangınların büyüklüğü sebebi ile beceremedik demezsiniz. Kupon arazi için yaktırdılar söndürmediler. Göçmenle beraber toprağınızla ilgili de sorununuz olur. Daire satarak vatandaşlık vermek var. Üçüncüsü ise egemenlik. Kimse ile göçmen pazarlığı yapamazsınız.

Göçle mücadele şöyle olur; bugüne kadar bütün ülkeye gelen hükûmetler iki şeye yönelik çok dikkatli davrandı. Biri uyuşturucu trafiğidir, ikincisi göç meselesidir. Batının başından beri Türkiye’yi hendek olarak kullanmaya yönelik hedefi vardır. Her hükûmet buna gayret etmiş, bu arkadaşlar değiştirdi. Suriye’nin içişleri ile ilgili olarak biz taraf olduk, Mursi’de olduğumuz gibi, bu çok duygusal bir dış politika problemi. Mursi’ye yakınlık hissedebilirsiniz, kabulümüz ama arkadaş Sisi gelmiş onunla bütün ilişkilerinizi kesemezsiniz. Suriye iç savaşa girdi insanlar savaştan kaçtı, bu iç savaşın çıkmaması için Türkiye gayret göstermeliydi.” dedi.

“BİZİM ADAYIMIZ TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN CUMHURBAŞKANI OLACAK”

Son günlerde en çok merak edilen ve konuşulan; Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusunda ise Genel Başkan Meral Akşener, “Ben 24 Haziran seçimlerini yaşayıp oradan ders çıkarıp sonra 31 Mart seçim ittifakına yönelik, Sayın Kılıçdaroğlu ile birlikte irade göstermiş bir Genel Başkanım. Benim Sayın Erdoğan’la bir derdim yok. Düşmanım değil, Sayın Kılıçdaroğlu’nun da düşmanı değil. Ancak bu ucube sistemin değiştirilmesi lazım. Parlamenter sisteme geçebilmek için Cumhurbaşkanlığının kazanılması gerekiyor. Benim kendi adıma en ufak bir planım yok. Türkiye’nin önünü tıkayacak bir hareketim olmayacak. Neden bizim adayımız bu kadar merak ediliyor? Çünkü Millet İttifakı yeni Cumhurbaşkanını çıkaracak. Çünkü Millet İttifakı’nın adayı 13. Cumhurbaşkanı olacak. Bu yüzden adayımızı öğrenmek isteyen aslında Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı bu seçimi kazanamayacak.” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!