DOLAR 32,5422 -0.01%
EURO 34,9092 0.13%
ALTIN 2.426,490,16
BITCOIN 2051060-4.20075%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:55

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Cumhurbaşkanı  Erdoğan Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı

ABONE OL
7 Eylül 2021 07:08
Cumhurbaşkanı  Erdoğan Çeltik Alım Fiyatlarını Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında “Ülkemiz ve milletimiz için çok önemli programlar icra ettik açılışlar gerçekleştirdik temeller attık görüşmeler ve ziyaretler yaptık.

Türkiye dünyada İngiltere’den sonra ikinci sırada yer aldı. Sanayi üretimi güçlü ihracatında desteği ile çarpıcı bir şekilde artarak büyümenin sürükleyici gücü haline geldi.

ihracatımız rekorlar kırmaya devam ediyor. Yıllık ihracatımız 207 milyar doları aştı.

Cari işlemler açığımız yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre 7,6 milyar dolar azalarak 13,6 milyar dolar seviyesine geriledi.

Geçen seneyi 93,3 milyar dolar ile kapattığımız döviz rezervlerimiz özellikle muhalefetin ana muhalefeti ile diğer muhalefetin  hepsi buraya çok dikkat etmesi lazım. 27 Ağustos itibarıyla 118 milyar doları aşmış durumdadır.

Salgın döneminde tüm dünyada olduğu gibi işgücü piyasamızı da olumsuz etkiledi. Ancak işgücü piyasalarında da kısa zamanda bir toparlanmaya şahit olduk. Öyle ki bu yılın ilk yarısında sağlanan istihdam artışı bir buçuk milyon kişiye çıkarak salgın önce seviyeleri bile aşmıştır.

Ekonomimizin en önemli sorunlarından birinin enflasyon olduğunu biliyoruz. İnşallah bu meselenin de üstesinden geliyoruz.

Büyük ve güçlü Türkiye’nin inşası yolunda önemli bir adım olduğuna inandığım orta vadeli programımızın bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedikten sonra çiftçinin beklediği çeltik fiatlarını açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan :  önümüzdeki günlerde başlayacak çeltik hasadı için toprak mahsulleri ofisimizin alım fiyatlarını da belirledik. Buna göre ton başına Baldo çeşidi için 5.500 lira Osmancık çeşidi için 4.500 lira Luna çeşidi için 4 bin lira alım fiyatı uygulanacaktır. Hasat döneminin ve alım fiyatlarının çeltik üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!