Ana Sayfa Bölge, Gündem 9 Eylül 2021

YENİ YILDA ESKİ DOLMUŞ KALMAYACAK…

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.

 Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi.

Başkan Zorluoğlu mecliste yaptığı konuşmada uzun süre Trabzon gündemini meşgul eden ve tartışılan Dolmuşlarda dönüşüm ve modernizasyon konularındada bazı açıklamalarda bulundu Başkan Zorluoğlu 10+1 lik dolmuşlara dönüşüm süresinde 2 koltuk eklenmesi yapıldığını ve bunun için de esnaftan bir bedel alınmadığının altını çizerken pandemi nedeniyle uzatılan dönüşüm sürecinin son kez 31 Aralık 2011 tarihine ertelendiğini bu tarihten sonra dönüşümü yapmamaış esnaflardan 2 koltuk için 40 bin tl ilave ücret alınacağını belirtti.

DOLMUŞLARIN YARISI DÖNÜŞÜMÜ GERÇEKLEŞTİRDİ

Başkan Zorluoğlu Meclisteki konuşması şöyle : “Ortahisar dolmuş dönüşümü meselesi uzun zamandır gündemimizde olan ve belli bir aşamaya geldiğimiz meseledir. Pandeminin getirdiği zorluklar, dönüşümün süresini de uzatmıştır. Elimizden geldiğince dolmuş esnafımızı zor durumda bırakmamak adına bu dönüşüm sürelerini belli bir şekilde uzattık. Pandemi nedeniyle sağlıklı çalışamadılar. Talepleri makuldü. Şoförler Odası Başkanlığımızla da yaptığımız görüşmede 2021 yılı sonu itibarıyla bu dönüşümün tamamlanacağı kararını verdik. Onlar da bize bunun taahhüdünü verdi. 689 aracın 320’si bu dönüşümü gerçekleştirdi. 90 araç alındı plaka takma süreci devam ediyor. Esasında 410 araç dönüştü. 2021 yılı sonuna kadar dönüşmeyen araç kalırsa trafiğe çıkmaları mümkün olmayacak. Şoför esnafımızla vardığımız mutabakat çerçevesinde sorumluluklarını yerine getirmelerini özellikle istirham ediyorum. 2021 yılından sonra dönüşüm gerçekleştirecek olan şoför esnafımız bu ilave ettiğimiz 2 koltuk için koltuk başına 20.000 TL koltuk kapasite artırım bedeli ödemek zorunda kalacaklar. Önümüzdeki aylarda bu kararı alacağız ve 2021 yılından sonra dönüşmek isteyen şoför esnafı ücretsiz verilen ilave koltuk için toplamda 40 bin lira ilave ücret ödemek durumunda kalacak. Bunu da şimdiden belirtmek istiyorum.”

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil