Ana Sayfa Bölge, Gündem 16 Eylül 2021

ÇOCUKLAR İÇİN 6 YENİ PARK

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçeyi park ve yeşil alanlarla donatmaya devam ediyor. Bir yandan mevcut parklarda yenileme ve tadilat çalışmalarını sürdüren Ortahisar Belediyesi, diğer yandan da uygun boş alanlarda park yapıyor.

Ortahisar’dan çocuklar için altı yeni park!

Ortahisar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçeyi park ve yeşil alanlarla donatmaya devam ediyor. Bir yandan mevcut parklarda yenileme ve tadilat çalışmalarını sürdüren Ortahisar Belediyesi, diğer yandan da uygun boş alanlarda park yapıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri; 1 Nolu Erdoğdu, Bahçecik, İncesu, Pelitli, Bulak ve Yalıncak Mahallesi’nde yeni çocuk parkı yaparken; Akyazı Mahallesi, Değirmendere Mahallesi Hasan Aydın Parkı, Yeşiltepe Mahallesi Dr. Sadık Ahmet Parkı, 2 Nolu Erdoğdu Mustafa Cumur Parkı ve Kaymaklı Mahallesi Şehit Polis İsmail Özbek Parkı’nda ise yenileme ve tadilat çalışmalarını sürdürüyor.

“BOŞ BULDUĞUMUZ HER YERE PARK YAPIYORUZ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, her mahalleye en az bir park hedefiyle yola çıktıklarını belirterek şöyle konuştu: “Yapılaşmanın hızla arttığı şehir merkezinde yeşil alan ve park ihtiyacı da had safhada. Diğer yandan da küresel iklim değişikliğinin bütün gücüyle kendini hissettirdiği günümüzde yeşil alan ve park ihtiyacı artık elzem hale gelmiştir. Bunun bilincinde olan Ortahisar Belediyemiz tabiri caizse boş olan her araziye ya park yapıyor ya da buraları yeşillendiriyor. Nüfus yoğunluğu olan Çukurçayır, Boztepe, Kemerkaya, Pelitli, Kalkınma gibi birçok merkez mahallemize bugüne kadar çok sayıda park yaptık.”

“EKOPARK, YAZ-KIŞ RAĞBET GÖRÜYOR”

Vatandaşların belediyeden en çok talep ettiği hususların başında parkların geldiğini kaydeden Genç, “Özellikle çocukların oyun oynayabileceği parklara da ihtiyaç duyuluyor. Çocuklarımız okuldan arta kalan zamanlarını oyun oynayabilecekleri bu parklarda geçiriyor. Birbirleriyle kaynaşmalarına ve sosyalleşmelerine katkıda bulunuyoruz. Bunların dışında gençlerimiz ve yaşlılarımız da vakitlerini güzel bir şekilde parklarımızda değerlendiriyor. Bundan birkaç yıl önce hizmete açtığımız Ekoparkımız yaz-kış vatandaşlarımızın en rağbet ettiği alanların başında geliyor. Belediye olarak vatandaşlarımızın bizden talep ettiği hususların başında parklar geliyor.” dedi.

“YEŞİL ALANLARIMIZ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Ortahisar’da yeşil alanları ve parkları artırmak için bütün imkânları zorlayacaklarını ifade eden Genç, “İlçemizi daha yeşil bir hale büründürmek için bir yandan yeni parklar yaparken; diğer yandan da mevcut parklarımızda tadilat ve yenileme çalışmalarını da aralıksız sürdürüyoruz. Şehrimizin yaşam standartlarını yükseltmek için yeşil alanlarımızı ve parklarımızı mutlaka artırmalıyız. Göreve geldiğimiz 2014 yılından itibaren sıfırdan yaptıklarımız da dahil olmak üzere 100’ün üzerinde park projemiz oldu. İlçemize yeni nefes alanları kazandırarak kentimizin yaşam standartlarını yükseltmeye gayret ettik. Yeşil alanlarımızı ve parklarımızı olmazsa olmaz olarak görüyoruz. Bundan sonra da yeşil alanlarımızı artırmak için bütün imkânlarımızı sonuna kadar kullanacağız.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil