Ana Sayfa Gündem, Sağlık 26 Eylül 2021

YENİ NORMALE ALIŞAMADIK

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısı düne göre azaldı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 25 Eylül’de 342 bin 145 test yapıldı. Vaka sayısı 26 bin 145 oldu, 193 kişi hayatını kaybederken, 19 bin 199 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 69.98 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Kırklareli, Amasya, Muğla, Eskişehir, Çanakkale, Ordu, Edirne, Balıkesir, Burdur ve İzmir’den oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise  Şırnak, Bingöl, Ağrı, Siirt, Diyarbakır, Muş, Batman , Bitlis, Mardin ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında, ““VAKA SAYISI 19 BİN!” Sizce, 20 binin altında günlük vaka sayısı bu toplum için ulaşılması güç bir hedef mi? Hep birlikte karar verip, bugün 26.145 olan vaka sayısını kısa sürede, kritik eşik olan 20 binin altına indirebiliriz. Sonucunu iyi bildiğimiz tedbirler ve aşı bize yeter!” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil