Ana Sayfa Gündem, Spor 14 Ekim 2021

FIRTINANIN TAKTİĞİ BELLİ OLDU …

Süper Lig’in 9. haftasının en kritik karşılaşması olacak olan Trabzonspor-Fenerbahçe maçı öncesinde iki teknik adamın da derbide ki taktiği hemen hemen belli olmaya başladı.

Süper Lig’in 9. haftasında Trabzonspor, evinde Fenerbahçe’yi ağırlıyor.

Pazar günü saat 19.00’da oynanacak olan karşılaşmada teknik direktörler de taktiklerini belirlemeye başladı.

Birkaç oyuncu dışında ilk 11’leri neredeyse belli olan iki takımda da rakip takımın bu sezonki tüm maçları analiz edildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, kafasındaki maç planını takıma işlemeye başladı.

Sarı-lacivertlilerin özellikle iyi kapanan ve takım savunmasını doğru yapan ekiplere karşı çok zorlandığını göz önünde tutan Fırtına’nın hocası, top rakipteyken herkesin defansa yardım etmesini ve boş alan bırakılmamasını istiyor. Topu aldıklarında ise rakip kaleye hızlıca gitmeyi planlayan Avcı, özellikle kenarlarda Fenerbahçe’nin sıkıntı yaşadığını düşünüyor

Merkezde Hamsik-Bakasetas ikilisiyle oyun yönünü çabuk değiştirip rakibin temposunu kırmayı planlayan Avcı, hızlı hücumlarda özellikle Nwakaeme’ye çok güveniyor. Diğer kanatta ise Gervinho-Djaniny ikilisinden birisi olacak. Eğer sol bekte yabancı tercih edilirse, Abdülkadir Ömür’ün maça 11’de başlama ihtimali bulunuyor.

“Savunmada kesinlikle basit hata yapmamalıyız. Yüksek konsantrasyonla, alanları doğru kapatacağız. Fırsat vermeyeceğiz.” diyen Avcı, “Sahanın her bölgesinde yardımlaşmak kilit nokta. Taraftar ve saha avantajımız var. Bunu en iyi şekilde kullanacağız. Liderliği ne kadar istediğimizi herkese gösterelim.” sözleriyle takımını motive ediyor.

PEREIRA’NIN FERDİ KOZU

Liderliği perçinlemek isteyen sarı-lacivertlilerde teknik direktör Vitor Pereira, son zamanlarda performansı zirve yapan Ferdi Kadıoğlu’na özel bir görev verecek.

Portekizli teknik adam, lider gideceği Trabzon deplasmanından aynı şekilde dönmek isterken, bu sezonun yıldız isimlerinden Ferdi Kadıoğlu’na Trabzonspor’u ters pozisyonlarda yakalama adına farklı görevler verdi.

Pereira, 22 yaşındaki oyuncusundan topla çizgiden içeri doğru kat etmesini ve savunmanın dengesini bozmasını istedi.Portekizli çalıştırıcı, böylelikle hem hücuma bir kişi fazla yollamayı hem de rakibin savunmasında paylaşım sorunu oluşturmayı amaçlıyor. Bununla birlikte ön alanda baskıyı çok önemseyen Pereira, tüm hücum oyuncularına bu baskıdan asla vazgeçmemelerini öğütlüyor.

Kaynak:ensonhaber.com

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil