Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 15 Ekim 2021

MÜJDE DEDİĞİN BÖYLE OLUR

Milyonlarca esnaf, çiftçi ve sosyal medyacının beklediği vergi paketinin ayrıntıları

Yıllık cirosu 240 bin liranın altındakiler gelir vergisinden muaf olurken, çiftçiye verilen destekten vergi kesilmeyecek, internet tabanlı yayıncılık ve ticaret yapanların geliri vergiye bağlanacak.AK Parti tarafından hazırlanan 65 maddelik yeni vergi paketinin görüşmeleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü ve kabul edildi

900 BİN ESNAF, GELİR VERGİSİNDEN MUAF OLACAK

Kanunla birlikte  küçük esnafa vergi muafiyeti getiriliyor.

Buna göre, yıllık cirosu 240 bin liranın altında olan mükellefler, gelir vergisinden muaf olacak. Bu durumda 900 bine yakın esnaf bulunuyor.

ÇİFTÇİYE EK ÖDEME YAPILACAK

Çiftçiler, beyanname vermeden kaynaktan kesinti yapılarak vergilerini ödeyecekler. Teklife yeni eklenen maddeye göre çiftçilere ilave ödeme yapılacak. Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler, faiziyle birlikte iade edilecek.Çiftçilerin mazot, gübre gibi tarım desteklerinden vergi kesintisi kaldırılması ile  Son 5 yılda desteklerden kesilen vergiler de faiziyle birlikte iade edilecek. Çiftçilere yaklaşık 3 buçuk milyar lira ilave ödeme yapılacak.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil