Ana Sayfa Gündem, Politika 16 Ekim 2021

AKŞENER : BİZ VAAT ETMİYORUZ , ÇÖZÜM ÖNERİYORUZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener mecliste yaptığı grup konuşmasında  “Sayın Erdoğan, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaptı.

Dedi ki; “Muhalefet Türkiye’nin bu salgın sürecini çok daha başarılı bir şekilde yönetmesini sağlayacak tek bir teklif dahi getirmedi.” dedi

.Şimdi kendisine söylüyorum Belli ki aynı partin gibi artık sen de tükenmişlik yaşıyorsun.

Belli ki bu ucube sistemin sırtına bindirdiği yükten artık yorulmuşsun.

O nedenle konuşmamın başında, sorumlu muhalefet anlayışımız gereği hafızanı tazelemek adına sana bazı şeyleri hatırlatmak istiyorum.

Mesela 11 Şubat 2020’de yani ülkemizde henüz ilk vaka görülmeden önce; “Olası bir salgında gereken önlemleri aldınız mı? Maske, serum ve ilaç stoku yapılıyor mu? Aşı konusunda herhangi bir kurum çalışma yapıyor mu?” sorularını sana kim sordu?

Mesela pandeminin ilk günlerinde; “En az 2 hafta karantina ilan edin. Bu iş kontrolden çıkıyor.’’ diyerek seni kim uyardı?

Mesela Meclis’te küçük ortağınla birlikte reddettiğiniz; “Pandemi nedeniyle iş yerini kapatmak zorunda kalan işletmelere 2021 yılı bütçesinde ödenek konsun.

Esnafımıza 6 ay süreyle aylık 2 bin lira destek ödemesi yapılsın.” önerilerini sana kim getirdi?

Mesela aşı planlamasının ilk zamanlarında; “Bulaş zincirini kırabilmenin en önemli hamlelerinden biri, işe toplu taşımayla gidip gelmek zorunda olan 19-50 yaş arasındaki dar gelirli vatandaşlarımızın öncelikli olarak aşılanmasıdır.” teklifini sana kim yaptı?

Mesela 28 Nisan 2021’de, kapandığımız dönemde; “Mücbir sebep ilan ederek beyanname ve vergi yükümlülüklerini, kredi takip başlangıçlarını ve yapılandırma ödemelerini 1 ay daha uzatın.

Esnaf için kira stopajını sıfırlayın.

Mayıs sonuna kadar icra takipleri dursun. Çek ve senetler yazılmasın.

Nisan ve Mayıs ayı elektrik fatura ödemelerini takip eden 6 aya yayın.

Hanelere kişi başına 500 lira hibe desteği, esnaflarımıza da çalışan başına 10 bin lira faizsiz ve 1 yıl geri ödemesiz kredi verin.”

Sana kim çözüm yolu sundu?

Bunları diyerek bu çözüm yollarını kim sundu?

Değerli milletvekilleri, liste daha uzayıp gidiyor.

Her seferinde; “Bizim çözüm önerilerimiz mirî maldır.

Alın, uygulayın.

Yeter ki milletimizin çilesi bitsin. Memleket düze çıksın.” dedik.

Ama maalesef sayın Erdoğan şimdi bunları hatırlamakta güçlük çekiyor. dedikten sonra sözlerine özelleştime konusu ile devam etti;

2003’ten 2020’ye kadar tam 62.3 milyar dolarlık özelleştirme yapıp stratejik öneme sahip birçok şirketimizi yok pahasına satan ve bu parayı da çatır çatır yiyen bu iktidar, şimdi de gözünü barajlarımıza ve hidroelektrik santrallerimize dikti diyen Akşener

Akköprü Barajı ve Hidroelektrik Santrali ile başlayan satış furyasına şimdi de Ordu’daki Topçam Barajı ve Hidroelektrik Santrali eklendi dedi

Sayın Erdoğan şimdiye kadar enerji dağıtımını özelleştirdin de ne oldu?

Özelleştirme adı altında ihya ettiğin şirketler ödemesini geciktirdiği için tam da suya ihtiyacı olan zamanda çiftçimizin elektriğini kesmedi mi?

Âdeta; ‘’Patron çıldırdı.” şeklinde ne var ne yok satma merakın çiftçimizi iflas ettirmedi mi?

Artan gıda fiyatları yüzünden vatandaşlarımızın alım gücü tükenmedi mi?

Yazıktır, günahtır.

Milletimize ettiğin bu kötülükler sana yetmiyor mu sayın Erdoğan?

Belli ki yetmiyor.

Şimdi de çıkmışsın.

Daha tehlikeli bir işe kalkışıp ülkemizin çok önemli 2 kurumu olan Türkiye Petrollerini ve BOTAŞ’ı yandaşlarına ve sözüm ona savaş açtığın küresel sermayeye, hani faiz lobisine göz göre göre peşkeş çekmeye kalkıyorsun.

Aklınca bunu da şahsi şirketin bellediğin Varlık Fonu üzerinden yapacaksın.

Ama sen her ne kadar kapalı kapılar arkasında iş çevirip bu 2 şirketimizin pazarlığını milletimizden gizlemek istesen de olan biten her şey ortada.

Yazıklar olsun.

Sayın Erdoğan BOTAŞ’ı ticari, international ve altyapı olarak 3 ayrı şirkete bölüp Ticari AŞ ve International AŞ’nin hisselerini aynı Türk Telekom özelleştirmesinde olduğu gibi yaranmak istediği yabancı sermayeye satmak istiyor.

Altyapı AŞ’yi de BOTAŞ’ın tüm borçlarını üstlenen bir kamu kuruluşu hâline getirip bunun maliyetini de milletimizin sırtına yıkmak istiyor.

Tezgâha bakar mısınız?

Buna benzer bir başka tezgâh da Türkiye Petrollerinde yaşanıyor.

Türkiye’nin petrol ihtiyacının yaklaşık onda birini sağlayan bu millî şirketimiz de sayın Erdoğan’ın özel ilgi alanına girmiş görünüyor.

BOTAŞ’taki durum Türkiye Petrolleri için de geçerli.

Sayın Erdoğan ve arkadaşları onu da aynı BOTAŞ gibi sessizce Varlık Fonu’na katıp satacaklar.

 

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil