Ana Sayfa Gündem, Sağlık 20 Ekim 2021

VAKA SAYILARI 30 BİN BANDINDA TEDBİR ŞART

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 19 Ekim’de 360 bin 849 test yapıldı. Vaka sayısı 30 bin 862 oldu, 223 kişi hayatını kaybederken, 27 bin 352 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 76.66 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Muğla, Kırklareli, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur’dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Bayburt, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Mardin, Siirt, Muş, Diyarbakır, Batman, ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında, ” Zamanı geldiği, hatta üzerinden haftalar geçtiği halde 3. doz aşısını yaptırmamış olan yaklaşık 5 Milyon kişi var. Bu grupta olanlardan hastanede yatanlar var. İnaktif aşı tercih edenlerin üçüncü dozu yaptırmalarını ısrarla talep ediyoruz. Üçüncü doz, koruma kalkanı dozudur.” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil