Ana Sayfa Gündem, Tarım ve Hayvancılık 25 Ekim 2021

HAYAT PAHALANMADI ,CEPTE PARA BİTTİ…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş Partisinin Mersin’de partisinin il kongresine katıldı.Burada yaptığı konuşmada  tarıma da özel bir yer ayırdı.

Tarımın stratejik bir faaliyet olduğunu ifade eden Baş; “Bugünkü strateji şu; bu milleti nasıl açlığa mahkum ederiz! Bundan yüz yıl önce bir kurtuluş savaşı verdik. Yüzbinlerce şehidimiz oldu. En çok şehit verme sebebimiz açlık ve kıtlık. Yani tarım yapamayan bir ülkenin vatandaşının karnını, askerinin karnını doyuramayan bir ülkenin herhangi bir savaşı kazanması da mümkün değil. Bilinçli olarak bu ülkede tarımı yok ettiler. Tarımın çözümü çok basit. Çiftçinin tek derdi malını üretmek olacak. Bizim çiftçimiz ekonomist oldu, matematikçi oldu, pazarlamacı oldu… Bunun tek derdi malı üretmek olmalı. Bu malın alıcısı devlettir.  Ebedi genel başkanımız bundan 7 yıl önce Mersin’deydi. O konuşmasında çiftçilere, ‘Sen malını ürettin, pazara gittin. İnsanların cebinde para var bunlar senin müşterin, para yok senin müşterin değil.’ dedi. Şimdi problem burada. Milletin parası yok.

“Hayat pahalanmadı senin cebinde para yok”

“Bana hayat pahalandı diyorlar. Hayat pahalanmadı senin cebinde para yok.” Şeklinde dikkat çekici bir çıkış da yapan BTP lideri Baş; “Türkiye’de asgari ücret 260 Euro, Almanya’da bebek maaşı 250 euro. Bunun süt maaşı var, okuyan çocuğunun maaşı var… Almanya’da bir arkadaşım var. Sapa bir yere dükkan açtı. O’na ‘Burada kazanamazsın, kirayı nasıl ödüyorsun’ dedim. ‘Devlet ödüyor’ dedi. ‘Bir işçi çalıştırıyorsun maaşı’ dedim, ‘onu da devlet ödüyor’ dedi. ‘Nasıl ödüyor’ dedim. ‘Biz kazanamıyoruz ya devlet ödüyor’ dedi. ‘Geri alacak mı?’ diye sordum,  ‘Niye alsın ki’ dedi. Şimdi bana bu kafadan lazım. Bu millete bu kafadan lazım. Biz de nasıl? Biz uğraşırız, dükkanı açarız sonra da bu devlet bizden ne kadar vergi alacak diye düşünürüz.  Çiftçinin mazotundan ÖTV alıyor ama zenginin pırlantasından, özel uçağından ÖTV almıyor. Şunu bilin, Hüseyin Baş eğer bu ülkeyi yönetirse bu sorunların tamamını çözer. Çünkü benim niyetim sizden bir şey almak değil vermek. Size vereceğim şeyler arasında en değerlisi nedir biliyor musunuz? Eğer ben iktidar olursam bu millete hesap vereceğim. Biz tabanda AKPli, CHPli, MHPli, İYİ Partili kardeşimle birbirimizi yiyoruz, aman sen onu seçtin ben bunu seçtim vs. Niye? Bir avuç azınlık -azınlıktan kastım sayıca az olmalarıdır- zenginliklerini sürdürebilsin diye. Meclis’te ceylan derisi koltuklarda daha rahat oturabilsinler diye. Bu millete ne faydası var bunun. Siz vekil, bakan, Başbakan, Cumhurbaşkanı yapıyorsunuz gidip tek kelime sorabiliyor musunuz. Birine 100 lira borç versen gider her gün başına ekşirsin ‘ne yaptın’ diye. Sen koca devleti veriyorsun hiçbir şey soramıyorsun. İşte o yüzden zaman geçiyor, bardak taşıyor. Bu milletin daha kaybedecek vakti yok. Gençlerin geleceği için, eğer bu ülke ayakta kalsın diyorsak, eğer o Toroslardaki çadırlarda tekrar duman tütsün diyorsak BTP kadrolarından başka hiçbir çıkar yolumuz yoktur.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil