Ana Sayfa Aktüel, Gündem 30 Ekim 2021

31 Ekim Dünya Tasarruf Günü

Şirketlere ve çalışanlara tasarruf ettiren çözümler

 

Dünyada yemek kartı sektörünün yaratıcısı ve kurumsal ödeme sistemleri alanının öncüsü Edenred; şirketlerin öğle yemeği, akaryakıt alımları, teşvik ve ödüllendirme giderlerinde tasarruf etmelerini sağlıyor. 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında açıklamada bulunan Edenred Türkiye Satış Direktörü Görkem Oran, yaklaşık 30 yıldır gerek çalışanlara gerek işverenlere gerekse de Türkiye ekonomisine tasarruf anlamında katkıda bulunduklarını ve önümüzdeki dönemde de yüksek katma değer yaratan bir şirket olarak çalışmalarını sürdüreceklerini söyleyerek “Tasarruf bizim işimiz” dedi.

 

Son yılların kuşkusuz en önemli konu başlıklarından biri tasarruf oldu. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de pandeminin etkisi ile tüm süreçlerde tasarruf ettiren çözümler daha da ön plana çıktı. Gerek işverenler gerekse çalışanlar bu süreçte harcamalarını kontrol altına alarak en tasarruflu çözümlere daha da önem vermeye başladı. Bu noktada şirketlere verimli bir kurumsal gider yönetim imkanı sunan Edenred Türkiye; Ticket Restaurant Yemek Kartı ile öğle yemeği harcamalarında, Ticket Car Akaryakıt Çözümleri ile akaryakıt alımlarında, Ticket Compliments Hediye Çekleri ile teşvik ve ödüllendirme programlarında şirketlere ve çalışanlara tasarruf sağlayarak hayatı kolaylaştırmaya devam ediyor. 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü kapsamında değerlendirme yapan Edenred Türkiye Satış Direktörü Görkem Oran, işverenlere ve çalışanlara tasarruf imkanı tanıyan çözümlerini anlattı.

 

Şirketlere yüzde 100’e varan vergi tasarrufu avantajı, çalışanlara indirim 

Türkiye’de 30 bini aşkın kurumsal müşterisinin 1,5 milyonu aşkın çalışanına 50 bin üye restoran ve kafede, binlerce akaryakıt istasyonunda hizmet verdiklerini belirten Görkem Oran; Ticket Restaurant Yemek Kartı sistemi ile KOBİ’ler de dahil olmak üzere tüm işletmelere yüzde 100’e varan vergi istisnası avantajı sağladıklarını, böylelikle maliyetlerini düşürerek kaynaklarını daha verimli kullanabilmelerine ve tasarruf etmelerine yardımcı olduklarını açıkladı. Oran, “Tasarruflu olmak günümüz koşullarında herkes için daha da önemli hale geldi. Bu kapsamda biz de tasarruf bizim işimiz diyerek şirketlere ve çalışanlara, tasarruf ettiren akıllı çözümlerimizle destek oluyoruz. Ticket Restaurant Edenred olarak, şirketlere sunduğumuz yemek kartı sisteminde şirketler öğle yemeği giderinde yüzde 15 SGK işçi primi, yüzde 22,5 SGK işveren primi, yüzde 0,75 damga vergisi, yüzde 22 gelir vergisi istisnası ile KDV indirimine tabi oluyor. Böylelikle çalışanları başına yılda 6.000 TL’ye varan tasarruf avantajı yakalıyor. Neredeyse yemek gideri kadar tasarruf ederek kaynaklarını doğru şekilde kullanıyorlar. Kampanyalar ve indirimlerle de çalışanlara destek oluyoruz. Dolu Dolu sadakat programı sayesinde restoranlardan indirimli yemek ve kahve almanın yanı sıra anında kazanılan bu indirimler sonucu kullanıcılar kart bakiyelerini ayda ortalama 2 gün daha geç bitiriyor. Sunduğumuz indirim fırsatları sadece yemek ve içecekle sınırlı kalmıyor. Örneğin; Red Club kampanyaları ile çalışanlara zincir restoran ve kafelerden İngilizce eğitimine, kuru temizlemeden çiçek gönderimine, aksesuardan küçük ev aletlerine kadar pek çok farklı alandaki ihtiyaçları için piyasa fiyatının çok altında satın alma imkanı sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Akaryakıt çözümleriyle yüzde 15’e varan tasarruf imkanı 

Ülkemizde yaklaşık 30 yıldır yemek kartı pazarına öncülük ettiklerini belirten Oran, sözlerine şöyle devam etti; “Yemek kartı sistemimizin yanı sıra Ticket Car Akaryakıt Çözümlerimiz ile şirketlere akaryakıt harcamalarını kontrol edebilme fırsatı sunuyoruz. Avantajlı fiyatlar ve ödeme koşullarından yararlanarak, tüm akaryakıt alımlarını tek faturada toplayabilen şirketler, plakaya tanımlı sistem ile araçlara gün, hafta, ay ve lokasyon bazında sınırlama koyarak ihtiyaç fazlası kullanımı önleyebiliyor ve harcamalarının kontrol altına alınması sayesinde yakıt alımlarında ortalama yüzde 15’e varan tasarruf sağlıyor. İster 1 ister 1.000 aracı olsun tüm şirketlere harcama oranlarına göre indirim imkanı tanıyoruz. Çalışanlar ise Ticket Car ile anlaşmalı akaryakıt istasyonlarından alım yapabiliyor. Araçtan inmeden ödeme yaparak, akaryakıt alımlarını masraflaştırmak için tek tek fiş toplamak zorunda kalmıyor, zamandan tasarruf ediyorlar.”

 

Şirketleri operasyonel yük getiren süreçlerin maliyetinden kurtarıyor

Ticket Compliments Hediye Çekleri ile teşvik ve ödüllendirme programlarında şirketlere ve çalışanlara tasarruf sağlayarak hayatı kolaylaştırmaya devam ettiklerini ifade eden Oran, “Çalışanlarının ve bayilerinin performanslarını ya da iş ortaklarını ödüllendirmek ve özel günlerde hediye vermek isteyen şirketlerin tercih ettiği Ticket Compliments hediye çeklerimizi ve kartlarımızı kullanıcılara kendi ihtiyaç ve beğenilerine göre özgürce kullanım imkanı sunuyoruz. Ticket Compliments, şirketleri farklı markalarla anlaşmak, hediye temin etmek ve dağıtmak gibi operasyonel yük getiren süreçlerden ve bu süreçlerin maliyetinden de kurtarıyor. Ticket Compliments ürün ailesi aynı zamanda çalışanların bağlılığını ve motivasyonunu da yükseltiyor” diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

DÜNYA TURU

DÜNYA TURU

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil