DOLAR 32,5265 -0.05%
EURO 34,9807 0.34%
ALTIN 2.434,690,49
BITCOIN 21069381.06447%
Trabzon
21°

KAPALI

SABAHA KALAN SÜRE

AMACINIZ YİNE ERDOĞAN’IN KAZANMASINI SAĞLAMAK MI?

ABONE OL
10 Aralık 2021 18:37
0

BEĞENDİM

ABONE OL
İktidarı devirmek ve yeni bir sistem kurmak için bir araya gelen 6 Parti’nin yol. haritası yavaş yavaş belli olmaya başladı. CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den oluşan bu yeni sistem kuracak partiler arasına bakın sosyalist bloktan bir tek parti eklemlenebilmiş mi?
Yazık!
Neyse benim derdim başka…
Yapılan çalışmada yeni cumhurbaşkanı adayının niteliklerinin ne olacağı netleşmiş… Buna göre, cumhurbaşkanı adayı partili olmayacak, 6 yıllığına seçilecek ve görev süresi bittiğinde aktif siyasete dönmeyecek…
İlginç…
Bu demek oluyor ki Recep Tayyıp Erdoğan karşısında kazanmaları kesin gözüken Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ın aday olmalarının önü kesiliyor. Artık, Abdullah Gül mü torbadan çıkar başka biri mi bilemem ama sadece bu maddeyi gördükten sonra bile, “Bu 6 parti sanırım Recep Tayyıp Erdoğan’ın yeniden seçilmesi için özel çalışma yürütüyor” demekten kendimi alamadım…
Buradan bir kez daha şunu yineleyeyim ki, Recep Tayyıp Erdoğan’a karşı, Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş’tan başka kim aday çıkarsa kaybeder… Çünkü tüm kamuoyu anketlerinde sadece bu iki isim Sayın Erdoğan karşısında açık ara önde görülüyor. Diğer muhtemel adaylar kıl payı kazanıyorlar.
Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçenlerde ne demişti; “Bu sistemin değiştirilebilmesi için Recep Tayyıp Erdoğan’ın karşısına çıkacak kişinin açık ara kazanması gerekir. Yani 3-5 puan fark olursa bunlar iktidarı bırakmaz. Ama yüzde 60’a, 40 olursa bırakmaya mecbur kalırlar.”
Erdoğan ile uzun yıllar çalışmış ve onunla birlikte AKP’yi çok iyi tanıyan Babacan’ın bu tespiti bile 6 partinin hala küçük hesaplar peşinde koşma çabasına ket vurmamışsa söyleyecek söz kalmıyor.
Saygılarımla…

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!