Ana Sayfa Dünya, Gündem 6 Kasım 2021

ABD’DE UYUŞTURUCU BARONLARINA SAVAŞ AÇTI

ABD hükümeti, dört Meksikalı uyuşturucu baronunun yakalanmasını sağlayacak bilgiler için Cuma günü 5 milyon dolar ödül verdi.

5 milyon dolarlık ödüle tabi olanlar arasında hapisteki capo Joaquin “El Chapo” Guzman’ın kardeşi Aureliano Guzman-Loera da vardı.

Guzman-Loera ve Salgueiro-Nevarez ailesinden üç erkek kardeş, Amerika Birleşik Devletleri’nde esrar , kokain, metamfetamin ve fentanil kaçakçılığı yapmakla suçlandı .

Dışişleri Bakanlığı, dördünün Meksika’nın kuzeyindeki Sinaloa ve Chihuahua eyaletlerinde faaliyet gösterdiğini ve Sinaloa kartelinin liderleri olduğunu söyledi.

Sentetik bir opioid olan Fentanil, Mart 2020 ile 2021 arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde yaklaşık 61.000 aşırı doz ölümünden sorumluydu.

Kaynak:https://abcnews.go.com/

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil