Ana Sayfa Gündem, Politika 6 Kasım 2021

AKŞENER: Millet Bizi Çağırıyor, Onları da Kaşıntı Tutuyor…

Esnafın problemlerini kamuoyuyla paylaşmak için il il gezen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Batman ve Siirt ziyaretlerine ilişkin yaptığı açıklamada;

“Biliyorsunuz, bizim ilçe ziyaretlerimizi artık havuz medyası da yakından takip ediyor. Ama bunu “Acaba milletimiz ne diyormuş?” diye öğrenip iktidarı, milletin gerçekleriyle ilgili bilgilendirmek için yapmıyor. Onların misyonu başka. Malum, Ak Parti ve küçük ortağı bizim milletimizle temasımızdan çok rahatsız. Millet Bizi Çağırıyor, onları da doğal olarak kaşıntı tutuyor. O nedenle bizim bu ziyaretlerimizi kendilerince baltalamak için her yolu deniyorlar. Gün oluyor, Cengiz İnşaat çalışanlarına para verip slogan attırıyorlar. Gün oluyor, esnafa önden insan yerleştirip propaganda yaptırıyorlar. Hatta gün oluyor, bizimle konuşan vatandaşlarımıza bile tebelleş oluyorlar. Havuz medyası da bunları çekebilmek için ortamda hazır bulunuyor.’’ dedi.

Akşener, geçen senenin sonunda sayın Erdoğan’ın ekonomi reform paketini açıklarken fiyat istikrarını bir kenara koyduklarını söylediğini hatırlatırken; ‘’Dünyada bu akıl dolu stratejiyi uygulayarak; ‘Fiyat istikrarını bir kenara koyuyoruz’ diyen başka ülkeler de var. Mesela Venezuela. Mesela Arjantin. Mesela İran. Mesela Sudan, Lübnan ve Surinam. Mesela Zimbabve, Etiyopya ve Angola. Listenin güzelliğine bakar mısınız? Her ülke ekonomide başlı başına bir başarı hikayesi. İşte size büyük ekonomist Sayın Erdoğan’ın ekonomi vizyonu. İşte size Ak Parti’nin ülkemizi soktuğu bir başka övünülesi liste.’’ dedi.

Ak Parti iktidarı döneminde; 2015’ten beri, ihraç edilen şekerden daha fazlasının ithal edilmesi üzerine; “İzlenen berbat tarım politikalarının sonucunda bugün şeker gibi bir temel ihtiyaç ürünümüzde bile zamlarla karşı karşıyayız. Ne var ki o her şeyi çok bilen ama iş icraata gelince sınıfta kalanlar bu sorunu da üreticiye ve satıcıya sopa göstererek çözüyormuş gibi yapıyorlar. Buradan iktidardakilere seslenmek istiyorum. En son devlete ait TÜRKŞEKER’e kesilen ceza var. Bilmiyoruz sanmayın. Girdi maliyetlerindeki artış yüzünden fiyatlar artmasın diye TÜRKŞEKER’in zam yapmasına engel olarak ne yapmaya çalışıyorsunuz? Anlamış değiliz. Pancar Kooperatifleri’ne ait olan şeker fabrikalarını da batırmaya mı çalışıyorsunuz? TÜRKŞEKER’in şeker fiyatlarını sübvanse etmesi 3 milyar liradan fazla zarara neden oldu. Ne yazık ki bu zararın dönüp dolaşıp milletimize fatura edileceği de gün gibi ortada. Zamları bir kere ötelersiniz, iki kere ötelersiniz. Ama sonra benzinde olduğu gibi bir kerede dünyanın zammını vatandaşın omuzlarına yüklersiniz.” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil