Ana Sayfa Ekonomi, Gündem 6 Kasım 2021

Türkiye’de Kripto Para Yatırımcıları 1 Yılda 11 Kat Arttı

Türkiyede 1 yılda kripto para yatırımcılarında 11 katlık artış karşısında memnuniyet oranı orta kararda kaldı. Meslekburda.com Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, Yatırımlardan memnuniyeti artırmanın yolu, iyi bir eğitim almaktan geçiyor. Teknik analiz becerisi edinerek kripto para okuryazarı olmak ve daha kârlı işlemler yapmak mümkün!” dedi.
Dünyada 2,7 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşan kripto para piyasasındaki hızlı yükseliş, Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Akademetre tarafından yapılan Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması’na göre, 2021’de Türkiye’de kripto para birimleriyle işlem yapanların oranı 11 kat arttı. Memnuniyet oranlarının da ölçüldüğü araştırmada, yatırımcı sayısındaki hızlı artışa rağmen memnuniyetin %72’de kaldığı görüldü. Kripto para yatırımlarından memnun olanlar ise %41,3 ile kârlılığı işaret etti. Araştırma çalışmasını değerlendiren Meslekburda.com Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, “Türkiye’de kripto para birimleriyle işlem yapanların oranındaki yüksek artışa rağmen, çok da bilinçli yapılmayan işlemler, kendini düşük memnuniyet seviyeleriyle ortaya koyuyor. Bu yatırım türünde başarılı olmak için, kripto para okuryazarlığı gerekiyor ki bu da birkaç saatlik eğitimlerle mümkün değil. Kripto para borsalarında doğru yatırımlar yapabilmenin yolu, kapsamlı bir eğitimle gerekli tüm donanımı kazanmaktan geçiyor” dedi.

Mağduriyetleri önlemenin yolu kripto para okuryazarlığı

Türkiye’de kripto para birimlerine olan ilgi karşısında çok sayıda platformun piyasaya girdiğine, bunun da mağduriyetleri artırdığına dikkat çeken Meslekburda.com Kripto Para Uzmanı Mustafa Küçükakarsu, “Oluşan mağduriyetleri önlemek için bilinçli yatırım yapmak gerekiyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan Kripto Para Araştırma Raporu’na göre, Türkiye’de 2 milyon 400 binin üzerinde kripto para yatırımcısı bulunuyor. Yatırımcı sayısı hızla artarken, piyasaya özel çalışma prensipleri göz ardı ediliyor. Kripto para piyasasının yılın 365 günü 24 saat işlem görmesi, ona diğer piyasalardan farklı bir çalışma prensibi kazandırıyor. İşlemlerde standart teknik analiz yöntemlerinin kullanılması sağlıklı sonuç almayı zorlaştırıyor” ifadelerinde bulundu.

Eğitimlerde katılımcılar kontrolleri dışındaki borsa hareketleriyle tanışıyor

Kripto para piyasalarının dinamiklerinin çeşitli sunum ve videolarla desteklenerek anlatılması gerektiğini söyleyen Mustafa Küçükakarsu, “Meslekburda.com olarak sunduğumuz Bitcoin ve Kripto Para Uzmanlığı eğitiminde katılımcıları bu dünyanın dinamikleriyle tanıştırıyoruz. En az risk ve en fazla kazanç için, teknik analiz yöntemlerini tüm detaylarıyla anlattığımız bir aylık eğitimimizde, katılımcılara kripto para borsalarında yatırım yapabilmeleri için gerekli tüm donanımı kazandırıyoruz. Katılımcıları kontrolleri dışındaki borsa hareketleriyle tanıştırarak almaları gereken önlemler konusunda uzmanlaştırıyoruz. Böylece güncel grafikleri kolayca takip ederek analiz yapmayı öğrenebiliyorlar” şeklinde konuştu.

Yatırımınızı platformlar değil, siz yönetin!”

Kripto para birimlerinde kullanılan teknik analizin arkasında yüksek matematik bilgisi, istatiksel metotlar ve yatırımcı psikolojisi bulunduğuna dikkat çeken Mustafa Küçükakarsu, “Eğitimlerle, yapay zeka temelli teknik analiz yöntemlerini derinlemesine inceleyen bir yaklaşımla çeşitli örnekler üzerinden ilerlemek gerekiyor. Bu konuda yol gösterici olan eğitimlerle yatırımların platformlar tarafından değil yatırımcılar tarafından yönetilmesi mümkün. Aksi halde mağduriyetler giderek artacaktır” dedi.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil