Ana Sayfa Gündem, Politika 13 Kasım 2021

Türkiye Türk Konseyi 8. Zirvesine Ev Sahipliği Yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Konseyi 8. Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan’ın konuşmasından bazı satır başları şöyle:

“Az önce aile meclisimizin 8. zirvesini tamamladık. İstanbul zirvesi Türkmenistan’ın da gözlemci olarak aramıza katılmasıyla tarihi bir anlam kazandı. Konseyimizin adı artık Türk Devletleri Teşkilatı’dır.

Bugünkü zirvemizi ülkemiz tarihinde önemli bir yeri olan Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda eski adıyla Yassıada’da gerçekleştirdik.

Bir dönem acıyla yasla milletimizin hafızasına kazınmış hukuksuzluklarla anılan Yassıada, ki milletimiz burayı Yaslıada olarak da andı.

Merhum Adnan Menderes ve arkadaşlarının hayatları pahasına verdikleri mücadelenin boşa gitmediğini bugün bir kez daha göstermiş olduk.

Zorlu salgın şartlarına rağmen dönem başkanlığı görevini başarıyla icra eden Azerbaycan’a teşekkür ediyorum.

Cumhurbaşkanı Aliyev başta olmak üzere Azerbaycan’daki tüm kardeşlerimi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum.

Azerbaycan’ın kazandığı zafer Türk dünyasının tamamını gururlandırmıştır. Zirve toplantımızda bu destana liderlik eden İlham kardeşime Türk Dünyası Ali Nişanı’nı takdim ettik.

Salgın döneminde imkanlarımızı paylaşarak Türk dünyası olarak bir ve beraber olduğumuzu bir kez daha gösterdik.

Terörün her türlüsüyle kararlılıkla sürdürme mücadelemizi bir kez daha kayda geçirdik. Yeni adımız ve yapımız Türk Devletleri Teşkilatı’yla bundan sonra daha hızlı, özellikle ısrarla kök salacak, büyüyecek, gelişecek ve serpileceğiz.

Bugün kabul ettiğimiz İstanbul Bildirisi’yle siyasi dayanışmamızı, ekonomik iş birliğimizi ve ticaretimizi, kültürel temaslarımızı beşeri ve toplumsal ilişkilerimizi daha da geliştirme yönündeki kararlılığımızı teyit ettik.

İslam düşmanlığı ile mücadelede kararlılığımızı bir kez daha kayda geçirdik

Yeni adımız ve yapımız, Türk Devletleri Teşkilatı ile bundan sonra daha hızlı özellikle ısrarla kök salacak, gelişecek ve serpileceğiz. İnşallah güneşin yeniden doğudan doğmaya başlayacağı vakitler yakındır.

Dönem başkanlığımız boyunca yeşil kalkınma planlarına öncelik vereceğiz. Zengilan’da akıllı şehirleşmelerden birinin açılışını gerçekleştirmiştik.

Türk illerinde medeniyeti buluşturmaya devam edeceğiz. Kardeşler arasındaki kalbi dayanışmanın önünde hiç bir engel duramaz.”

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil