Ana Sayfa Bölge, Gündem 20 Kasım 2021

AKSAKALLI TRABZON’DA

AK Parti Genel Başkan Vekili , Son Başbakan ve Türkiyenin Aksakalı Binali Yıldırım bir dizi incelemelerde ve ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzona geldi.

Trabzon havaalanında Vali Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve yetkililer  tarafından karşılanan Binali Yıldırım daha sonra incelemelerde bulunmak üzere Trabzon Gümüşhane arasında yapımı devam eden Zigana Tünelinde incelemelerde bulundu.

ZİGANA TÜNELİ 

Trabzon-Gümüşhane kara yolu üzerinde yapımı devam eden yeni Zigana Tüneli tamamlandığında Trabzon ile Gümüşhane arası araçla 1,5 saat olan ulaşım 40 dakikaya düşecek.Tamamlandığında dünyanın ikinci, Avrupa’nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak

Yeni Zigana Tüneli, Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi’ndeki Kuzey Anadolu Dağları’nda yapımı devam eden bir karayolu tünelidir. Gümüşhane ve Trabzon illerinden geçen tünel, güneyde Torul, Gümüşhane ile kuzeyde Maçka, Trabzon arasında yolunun bir parçası olacaktır. 14.481 m (47.510 ft) uzunluğuyla ülkenin en uzun karayolu tünelidir.

Yapımına Nisan 2016’da başlanan tünelin aralık 2022’de tamamlanması planlanmaktadır.2.032 m (6.667 ft) uzunluğundaki Zigana Geçidi’ni ve mevcut Zigana Tüneli’ni devre dışı bırakacak olan tünel, yolu yaklaşık 8 km (5,0 mi)  kısaltacaktır.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil