DOLAR 32,5741 0.06%
EURO 34,8732 -0.04%
ALTIN 2.433,690,16
BITCOIN 2108978-3.01743%
Trabzon
22°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

MERAL AKŞENER “ARTIK TENCERE KAYNAMIYOR “

MERAL AKŞENER “ARTIK TENCERE KAYNAMIYOR “

ABONE OL
24 Kasım 2021 19:22
MERAL AKŞENER “ARTIK TENCERE KAYNAMIYOR “
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener artık ülkenin acilen bir seçime ihtiyacı olduğunu söylerken gelinen noktada bunu geçiştirmenin imkansız olduğunu vatandaşın tenceresinin artık kaynamadığını söyledi .

İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener, gençlerin yurt dışına gitmeleri konusunda umutsuz olduğunu belirterek; “Türkiye’de tencerenin kaynayamadığı, işsiz gençlerin iş bulamadığı ve umudunun da kalmadığı; üniversite mezunu çocuklarımızın garsonluk yapmak üzere Kanada’ya, Avustralya’ya, Yeni Zelanda’ya gitmek için yol aradıkları, yol bulmaya çalıştıkları; tencere kaynatamayan kadınların dertlerini benim kulağıma anlattıklarına bizzatihi şahit oldum. 23 aydır ilçe ilçe, esnaf esnaf, il il yaptığım gezilerde gittikçe ağırlaşan ekonomik tabloyu bizatihi yerinde gördüm. ‘’Şahsım’’ devletininPartili Cumhurbaşkanlığı Hükûmet sisteminin ülkemizi uçuracak, kaçıracak söylemlerinin dışında tam tersine yere çaktığı, fakirlik, yoksulluk getirdiği ortadadır.” dedi.

Genel Başkan Meral Akşener, erken seçim gündemine ilişkin; 5-10 maaşlı saray çalışanlarına söyleyecek sözümüz yok. Ama bu hem ithalatımızı hem ihracatımızı hem de çiftçimizi hem besicimizi hem esnafımızı yani üreten herkesi etkileyeceğini ve vatandaşımızın bu kışı nasıl geçireceğini, ısınma probleminin önümüzde çok ciddi bir şekilde karşımızda durduğunu biliyoruz. İstanbul merkezli Türkiye genelinde yaptığımız yoksulluk araştırmasında yoksulluğun öyle böyle değil; çocuklarımızı bodurluğa ittiğini, buna karşılık ekonomi kitabı yazıp bununla övünen ve devleti kendinin gören bir kişinin kararına, hislerine, bilgisine, görgüsüne bağlı hükûmet sisteminin Türkiye’yi getirdiği nokta ortada. Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti’nin ekonomi kurmayları bir araya gelip çalışacaklar. Sayın Genel Başkanı’nın acil seçim hemen seçim çağrısına katılıyorum. Seçimden başka çare yok.” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, bir gazetecinin “Döviz kurunun artmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna; “Dış politikada ağır bir krizle karşı karşıya kaldığımız dönemde sayın Erdoğan’a memleket masasını topla. Görüşlerimizi alın, Türkiye devleti adına ortak bir tutum alalım dış politika açısından demiştim. O günden ağzım yanmıştı. Artık yolun sonu görünmüştür. Daha fazla yıkıma, daha fazla yoksulluğa, daha fazla yoksunluğa yol açılmadan seçimlerin yapılması gerekiyor. Merkez Bankası Başkanı yazlık ve kışlık olarak değiştiği için ömrünü doldurmuş gibi görünüyor. Bütün kurumları insanların şahsında yerle bir eden bir partili Cumhurbaşkanımız var. Sayın Erdoğan’ın konuşmalarının hiçbirini yadırgamak mümkün değil. Biliyorsunuz kendisi Nobel’e aday gösterilecek; ‘Faiz sebep, enflasyon sonuçtur.’ teziyle bir ülke nasıl batırılır kitabıyla da umuyorum Nobel’e aday gösterilir. Türkiye maalesef parası pul olmuş, dış dünyada itibarı gitmiş, zedelenmiş yolsuzlukta marka olmuş bir ülke hâline getirilmiştir.’’ dedi.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

error: Content is protected !!