Ana Sayfa Bölge, Gündem 26 Kasım 2021

YENİ SANAYİİ SİTESİNİN YERİ BELLİ OLDU…

Gümüşhane’de artık şehir içinde kalan, ve ihtiyacı karşılamayan sanayi sitesinin yerine yapılacak olan Modern Karma Sanayi Sitesi için değerlendirme toplantısı yapıldı.

Daha önce Mescitli bölgesinde yapılması hedefiyle çeşitli çalışmalar yapılan fakat bir dizi sorunlarla karşılaşılan Modern Karma Sanayi Sitesinin Pirahmet kavşağına yakın bir noktada Organize Sanayi Bölgesinin altında Harmancık köyü sınırlarındaki 169 dönümlük alana yapılması kararlaştırıldı.

Hazineye ait bu alanla ilgili kısa sürede Milli Emlak Genel Müdürlüğü nezdinde girişimlere başlanması kararı alınan toplantı Bağlarbaşı mahallesinde bulunan sanayi sitesinde gerçekleştirildi.

AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Hacı Osman Akgül, Cihan Pektaş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tarkan Tarık Kocagöz, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanımız İsmail Akçay, kooperatif başkanları ve sanayi esnafının katıldığı toplantıda Gümüşhane-Bayburt-Erzincan karayollarının kavşak noktasında yer alan bölgede en az 200 dükkanlı sanayi yapılabileceği konuşuldu.

‘Seçilen bölge de çok uygun bir yer’

Toplantının ardından bir açıklama yapan Milletvekili Cihan Pektaş, ‘Bugün sanayi sitemizi ziyaret ettik. Buradaki yönetici arkadaşlarımızla oturduk konuştuk. Kendileri yeni bir sanayi sitesiyle alakalı çalışma başlattılar. Burada bir yer üzerinde çalışma yaptık ve oraya karar verildi. Harmancık denen bölgeye taşınacak. Buradaki yerle ilgili Milli Emlak Genel Müdürümüzle görüşüp çalışmalara başlayacağız. Artık Gümüşhanemizin diğer şehirlerle bağlantı yolları bitmek üzere. Zigana, Pekün, Vauk tünellerimiz bitiyor. Seçilen bölge de çok uygun bir yer. İnşallah hızlı bir şekilde sanayi sitesini oraya kazandıracağız’ dedi.

‘Mevcut sanayi sitesi yetmiyor’

Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı İsmail Akçay ise mevcut sanayi sitesinin esnaf sanatkarlar için fiziki mekân bakımından yeterli olmadığını hatırlatarak, ‘Kendi adına bağımsız işyeri açıp çalışmak isteyen esnaf ve sanatkarımız ne satılık ne kiralık dükkan bulamıyor. Dolayısıyla bizim sanayimizin büyümesi, esnaf ve sanatkarımızın mesleğini yapıp üretim ve istihdama katkı sağlaması için yeni bir sanayi sitesine ihtiyacımız var. Milletvekillerimizle, Belediye Başkanımızla bu yeni sanayi çarşısı kurma çalışmalarını küçük sanayi sitesi için kurduğumuz kooperatifin önderliğinde, aracılığında, onlarla yeni bir arazi bulup bu arazi tapusunu aldıktan sonra Sanayi Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank’ın verdiği sözün takibinde, akabinde sayın Bakanımızı ziyaret edip tapumuzu aldık sanayi sitemizin alt yapısının ve üst yapısının yapılmasını talep edeceğiz. Sanayi Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ın bize böyle bir sözü var. Gümüşhane’ye geldiğinde yaptığımız toplantıda biz sanayi sitesini istediğimizde yeri bulun gelin dedi. Bu çalışmalar doğrultusunda milletvekillerimizle, belediye başkanımızla çalışıyoruz, kooperatifimize çalışıyoruz. Kooperatifimiz işi yakından takip ediyor. İnşallah kısa vadede bu işi sonuçlandıracağız. Ama bu bir kooperatif binası, konut binası, dükkan binası yapılması gibi basit bir iş değil. Detaylı bir iş. En az 150-200?e yakın küçük sanayi sitesi yapılmasını istiyoruz. Burada 120 bağımsız bölümümüz vardı. Belediye Başkanımız 40 bağımsız bölüm daha ilave etti, 160?a çıktı ama yetmiyor. 200’ün üzerinde bize yer lazım? dedi.

‘Bahse konu alan çok önemli bir kavşakta’

Belediye Başkanı Ercan Çimen ise küçük sanayi sitesinin bahse konu yere taşındığı zaman organize sanayiye yakın, çok önemli, çok kritik, İpek Yolu’nun geçtiği ve havaalanına yakınlığı, Kelkit ve Köse ilçesi ile Bayburt’a yakınlığıyla çok önemli bir nokta olduğunu söyledi.

En kısa zamanda bu konuyla ilgili milletvekilleri, Ticaret ve Sanayi Odası, kooperatif başkanları ve esnaflarla beraber Milli Emlak Genel Müdürüyle görüşeceklerini kaydeden Çimen, sanayi sitesi taşındığında mevcut yerin ne olacağıyla ilgili soruyu şöyle cevaplandırdı: ”Burası şehrin en güzel yerlerden birisi. Buradaki sanayide oturan, burada ikamet eden esnaflarımızın yeri. Mülkiyeti onlara ait, yalnızca yolları bize ait. Ortaklaşa çok güzel bir yer olur bence. Yanı başı üniversite şehrin en güzel tarafı. Alt katı otopark üstleri iş merkezi, rezidanslar ve üst alanları konut. Şehrin belki en güzel noktası olur. Yeni imar planında da burayla ilgili bir çalışmamız da var. Yine işyeri olarak planlanıyor. Bir kısmı ticaret alanı bir kısmı okul alanı konut alanı olarak planlanıyor. Burada en iyi şekilde değerlendireceğiz.”

‘169 dönüm bir alan ve tamamen hazineye ait bir alan’

Modern Gümüşhane Karma Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Nurettin Saraç ise kooperatifi geçtiğimiz Mart ayında kurduklarını hatırlatarak, ‘Yeni sanayi sitesi için Bakanlığın bize birinci şartı tapuyu alın, bize gelindi. Biz bu şartı yerine getirmek için birkaç yer baktık. Yer noktasında önümüze bazı engeller çıktı. Gümüşhane’de 100 dönüm, 200 dönüm yeri bir arada bulmak zordu. Onun için biz Mescitli’ye ağırlık verdik. Orada bazı yerlerin şahıs yerleri olması, bazılarının Karayollarının olması bizi sıkıntıya soktu. Kooperatif olarak işin içinden çıkamadık, bir yere geldik tıkandık. Sayın Vekillerimize gittik ve Pirahmet’teki yeri teklif ettik. Onlar da bu konuda bize yardımcı olacaklarını söylediler. 169 dönüm bir alan ve tamamen hazineye ait bir alan’ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil