Ana Sayfa Aktüel, Gündem 27 Kasım 2021

ŞEMSİYENİZİ ALMADAN SOKAĞA ÇIKMAYIN !

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Erzincan, Tunceli, Malatya, Van ve Muş çevreleri ile Hatay’ın batı çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Kıyı Ege ile Akdeniz kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Muğla, Antalya, Isparta, Ankara’nın kuzeyi, Çankırı çevreleri ve Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın merkez ve doğusunda yer yer aşırı (100-150 kg/m2) olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.
Hava Sıcaklığı: Hava sıcaklıklarının yurt genelinde artması bekleniyor.
Rüzgar Durum: Genellikle güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.
Genel Uyarılar: KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Marmara’nın batısı, Kuzey Ege kıyıları ile Muğla, Antalya, Isparta, Ankara’nın kuzeyi, Çankırı çevreleri ve Burdur’un doğu ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya’nın merkez ve doğusunda yer yer aşırı (100-150 kg/m2) olacağı tahmin edildiğinden sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ulaşımda aksamalar, Çatı Uçması gibi dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde yer yer yağmur ve karla karışık yağmurlu; Rüzgar: Batı ve güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde; Dalga: 0,25 ila 0,5m; Görüş: İyi, yağış anında orta.
Bölgelerimizde Hava
Marmara Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar’ın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Ege Parçalı çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Kuzey Ege kıyıları ile Aydın ve Muğla çevreleinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar’ın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
Akdeniz Parçalı yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri ile Hatay’ın batı ilçelerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar’ın batısında güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
IcAnadolu Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölge genelinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Ankara’nın kuzey ve batısı ile Çankırı çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgar’ın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
BatiKaradeniz Parçalı çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar’ın güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
OrtaVeDoguKaradeniz Parçalı ve çok bulutlu, Orta Karadeniz ile Trabzon, Giresun, Gümüşhane ve Bayburt çevrelerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgar’ın Orta Karadeniz’de güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.
DoguAnadolu Parçalı yer yer çok bulutlu yarın Erzincan, Tunceli ve Malatya çevreleri ile bu akşam ilk saatlerde Van ve Muş çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bu gece ve sabah saatlerinde doğusunda yeryer sis ve pus hadisesi bekleniyor.
GuneyDoguAnadolu Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Denizlerimizde Durum
GenelDurum Ege’de fırtına; Marmara’da fırtınamsı rüzgar bekleniyor.
Karadeniz Hava Durumu: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan, ilk saatlerde doğusunda güneydoğudan 3 ila 5, yer yer 6; Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan, gece saatlerinden itibaren batısında güneybatıdan 3 ila 5, gece saatlerinden itibaren batısında 4 ila 6 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Marmara Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Karadeniz’de batı ve güneybatıdan 4 ila 6, yer yer 7 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.
Ege Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı; Rüzgar: Kuzey Ege’de güney ve güneybatıdan 6 ila 8, gece saatlerinde 4 ila 6, sabah saatlerinden sonra 3 ila 5; Güney Ege’de güney ve güneydoğudan, gece saatlerinden itibaren batısında güneybatıdan 6 ila 8, gece saatlerinde 4 ila 6, sabah saatlerinden sonra 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 3,0 ila 4,0 m, zamanla 1,0 ila 2,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta, fırtına anında zayıf.
Akdeniz Hava Durumu: Parçalı bulutlu, batısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 3 ila 5, yarın sabah saatlerinden itibaren kuzeyinde 4 ila 6; Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4, yarın sabah saatlerinden itibaren batısında 3 ila 5 kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, batısında yer yer 2,5m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

ZOR OLDU, SONU GÜZEL OLDU

ZOR OLDU, SONU GÜZEL OLDU

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil