Ana Sayfa Gündem, Sağlık 27 Kasım 2021

VAKA SAYILARI DÜNE GÖRE DÜŞTÜ

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısında düne göre düşüş yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 26 Kasım’da 361 bin 229 test yapıldı. Vaka sayısı 24 bin 002 oldu, 201 kişi hayatını kaybederken, 25 bin 341 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 81.03 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur’dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Bayburt, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt,Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında,”Salgın hastalığı gündemimizden çıkarmalıyız. Ancak bunu yaparken tedbirlere uymayı terk etmemeliyiz. Mücadele sürekliliği bize başarıyı getirecek. Varyant ve mutasyonlar gündeminizde yer almamalı. Bilim Kurulumuz sizin için her durumu titizlikle izliyor.”  ifadesini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil