Ana Sayfa Gündem, Spor 29 Kasım 2021

Abdullah Avcı”Odamda ki O Boş Çerceve…

Bordo Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Fatih Karagümrük maçı sonrası açıklamalarda bulundu.

Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda güzel anılarının olduğu belirten Avcı, “Geçen sezon burada kupa kazandık. Rakip Karagümrük beni 22-23 yaşlarında futbol piyasasına sunan, çıkış yaptığım, iki sezon da 30 gol attığım bir takım. Bugün ciddi bir organizasyona sahip bir takıma karşı oynadık. Her iki takımın da hem savunmada hem de hücumda planları vardı. Özellikle topa sahip olma oyununu her iki takım da istiyordu. Bu maça bölge bölge çalıştık. Üçüncü bölgede baskı sonucu kazandığımız toplarla pozisyonlara girdik. İkinci bölgede de merkezi çok iyi kapatarak sabırla topun peşinden koşmak gerekir. Şampiyonluğa oynamak, hedefe gitmek takım savunmasını doğru yapmakla eşdeğerdir. Bugün fırsatlar bulduk, penaltıdan golü attık. İkinci yarıda da fırsatlarımız vardı. Erken oyunu kopartabilirdik ama yine de doğru zaman da gol geldi. Bugün iki sistemi, organizasyonu ve planları olan takım karşılaştı ve biz kazandık. Bizim kazanmamızın en büyük etkenlerinden bir tanesi hedefe giderken daha fazla fedakarca takım savunması yapmamızdır. Bugün itibarıyla takımım ne istediysem parça parça uygulamaya çalıştı. Oyuncularımla beraber olmaktan son derece mutluyum. Bir haftayı daha geride bıraktık. Kupa veya herhangi bir şey kazanmadık, sadece üç puan kazandık. Cumartesi günü Adana Demirspor ile yine bir final maçına çıkacağız. Taraftarlarımızın sabırlı bir şekilde destek vereceklerine inanıyorum. Rekorlardan bahsediyorlar ama ben hiçbirine bakmıyorum. Hafta hafta kazandığımız maçlara bakıyorum. Oyuncularımı tebrik ediyorum” dedi.

Her maça hem zihinsel hem de taktiksel olarak ciddi bir şekilde hazırlandıklarını vurgulayan Avcı, “Lig çok uzun. Bu konuda departmanlarımızla birlikte hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

Birlikte çalıştığı teknik adamlarla şimdi tatlı bir rekabetin yaşandığını dile getiren Avcı, şunları söyledi: “Bunun devamı da gelecek. Şu anki ekiptekiler de bu konuda önemli isimler olacak. Antrenör kalitesi arttıkça futbola katkısı da artacak. 10 yardımcım var ve bu isimlerinin her birinin farklı görevleri var.”

Saha dışı algıları iyi bildiğini sözlerine ekleyen Avcı, “Ben hep sahanın içinde olmaya devam edeceğim. Trabzonspor tüm mazisi boyunca hep yarışmış bir takımdır. En iyi şekilde yarışmaya devam edeceğiz. Abdülkadir Ömür Türk futbolunun özel oyuncularından bir tanesi ve harika gidiyor. Daha önce, ‘Bizi şampiyon yapacaksa Ömür gibi oyuncular yapacak.’ dediğimi de tekrar hatırlatayım. Dalgalanmalar olacak. Bu böyle bir oyun. Özel bir oyuncu. Umarım gelişerek ve katkı sağlayarak devam eder” dedi.

Takımın her maçta rakibe göre oyun planının olduğunu sözlerine ekleyen Avcı, “Bazen rakip seni topa sahip olmaya iter. 1. bölge, 2. bölge ve 3. bölgede ne yapmamız gerektiğini çalıştık. Geçmişte çok sallandığımız maçlar da oldu. Yeni teknik adamlar yeni organizasyonlara önem vermeye başladılar” diye konuştu.

Transfer konusuna da değinen Avcı, “Çok iyi bir izleme komitemiz var. Detaylı şekilde çalışmalarımızı yapıyoruz. Kadrodaki adaleti de iletişimle sağlıyoruz. Samimi ve dürüst şekilde bunu anlatırsanız her şeyin karşılığı var. Herkes işin içinde olmak istiyor. Bunun karşılığı da dürüst ve iyi bir iletişimdir” ifadelerini kullandı.

Sezon başında 14. haftada iyi durumda olacaklarının planını yaptığını söyleyen Avcı, “14. haftada iyi olacağımızın planını yapmıştım. Geçen sene hem devre arasında hem lig sonunda çalıştık ve transferleri erkenden yaptık. Ama 14. haftada bu kadar puanı kimse beklemiyordu. Ama benim için önemli olan bu değil. Şimdiden Adana Demirspor maçına hazırlanacağız. Artık çözümler ne, karşılamalar ne? Adana Demirspor şu anda benim için ne öncesidir ne de sonrasıdır” dedi.

Teknik Direktörümüz Abdullah Avcı, hayata veda eden Galatasaray Kulübü Eski Başkanı Mustafa Cengiz’e Allah’tan rahmet dileyerek, “Mustafa Cengiz’in ailesine başsağlığı diliyorum. Türk futbolunun ve Galatasaray Ailesi’nin başı sağ olsun. Üzüldüm. Bütün spor camiasının başı sağ olsun” dedi.

Kulüpteki odasından paylaştığı fotoğrafta boş olan çerçevenin hikayesini de anlatan Avcı, “Oyuncuyla konuşurken belki de bir mesaj verme durumuydu bu fotoğraf. Trabzon her zaman yarışmış, zaman zaman kırılmalar, küsmeler olmuş, hissiyatları büyük olan şehir. Bu camiada büyük işler yapacağımızı düşünüyorum. O odada Trabzonspor’un tarihi de var. Ahmet Suat Özyazıcı, Özkan Sümer, Şenol Güneş’in fotoğrafları var. Şampiyonluk yaşayan kadrolar var. Umarım o boş çerçeveyi bu sene doldururuz” diye konuştu.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil