Ana Sayfa Gündem, Sağlık 29 Kasım 2021

DÜN 350 BİN 385 TEST YAPILDI

Türkiye’de koronavirüs vaka sayısında hafta sonunda hafta içine göre  düşüş yaşandı.

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 28 Kasım’da 350 bin 385 test yapıldı. Vaka sayısı 21 bin 655 oldu, 213 kişi hayatını kaybederken, 20 bin 007 kişi iyileşti. Ülke genelinde 2. doz aşı yapılma oranı yüzde 81.12 olarak gerçekleşti.

En fazla 2. doz aşılama yapılan 10 il Ordu, Osmaniye, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Zonguldak ve Burdur’dan oluştu.

En az 2. doz aşılanma oranı ise Bayburt, Ağrı, Bitlis, Mardin, Bingöl, Muş, Diyarbakır, Siirt,Batman ve Şanlıurfa’da kaydedildi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, açıklamasında, “Tabloda bir süredir ciddi değişkenlikler görülmüyor. Bu seyir, kontrolü kolaylaştırıyor. Tedbirlere daha fazla duyarlı olursak vaka sayılarında daha iyi sonuçlar elde edebiliriz. Salgın ortamından çıkış için, aşı gündemde ilk sırada yer alıyor. Aşınızı vaktinde yaptırın.” ifadesini kullandı.

Yorumlar

Yorumlar (Yorum Yapılmamış)

Yazı hakkında görüşlerinizi belirtmek istermisiniz?

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

İlginizi çekebilir

7 PUANLA LİDERİZ SORUN YOK

7 PUANLA LİDERİZ SORUN YOK

error: Content is protected !!
Hazır Site web sitesi kurma webmaster By Uzman Tescil